Mobilitzacions

19 de març contra el Feixisme, el racisme i el canvi climàtic

Cartell de la concentració contra el racisme i el feixisme i el canvi climàtic. Eix

Cartell de la concentració contra el racisme i el feixisme i el canvi climàtic. Eix

Aquest proper 19 de març estem cridats al Garraf, a altres parts del planeta, a dues concentracions. A la plaça del Port de Vilanova per a protestar contra la inoperativitat i la passivitat política davant els estralls que ja està produint el canvi climàtic, seguint la convocatòria mundial del moviment Friday for Future. I a Sitges, Unitat contra el Feixisme i el Racisme, ens crida a manifestar-nos contra la discriminació i l’odi, per a recordar que el 21 és el Dia internacional contra el racisme.

Dues accions de denuncia i reivindicatives que diguin el que diguin els ideòlegs més puristes dels moviments socials, tenen molt en comú. Defensem la unitat d’acció, sumar les lluites i els esforços i identificar l’adversari (si no voleu dir-li enemic) comú: el capitalisme i el feixisme. Les lluites son i han de ser compartides, per a assolir èxit .

La pobresa, la discriminació, les desigualtats socials, les injustícies, tenen al darrera el mateix origen que la destrucció dels ecosistemes, la degradació dels hàbitats, dels recursos naturals, la explotació de les pesqueries o la destrucció dels sols fèrtils, la desertització i les catàstrofes naturals.

El sistema capitalista, que prima i busca l’enriquiment ràpid d’uns pocs, pel damunt del benestar de la majoria, l’augment del capital pel damunt del bé comú. I aquest sistema capitalista és el causant principal del canvi climàtic, de la destrucció dels sistemes tradicionals de vida, i de la necessitat de milers de persones de sortir o fugir dels seus països d’origen per a buscar noves possibilitats de supervivència a Europa o al “nord”.

I el capitalisme que primer explota territoris, recursos i persones del sud, busca després empara en el feixisme, per atacar a tots i totes aquells que volen reconstruir les seves vides en altres llocs del món. Llença discursos d’odi i discriminació, per a separar i per estigmatitzar, per enfrontar víctimes amb víctimes i així mantenir el sistema que afavoreix només a uns quants.

Per això ja va sent hora de sumar. De veure com totes les lluites per diferents que puguin semblar tenen una obligada necessitat de ser complementàries. Per a construir una societat veritablement sostenible, no podem oblidar que la Sostenibilitat te tres elements indissociables: la Ecologia, la Economia i la Equitat. I no assolirem una societat sostenible sense la justícia social, la igualtat i la defensa d’un planeta net i equilibrat.

I pel damunt de tot amb una visió internacionalista, la lluita contra el canvi climàtic i els seus afectes en les zones més empobrides del planeta, la lluita pels valors republicans, per la igualtat, la fraternitat i la solidaritat, només tenen veritable sentit, si tenen abast planetari , i inclouen a totes les comunitat i persones d’arreu. No valen fronteres i banderes, ... separació per origen, color, religió, sexe o creences polítiques... Només ens valen la solidaritat internacional i la fraternitat i la sororitat, per a sobreviure en aquest mon nou, lliure i en pau pel que van lluitar els antifeixistes europeus contra el nazisme.

El dia 19, a casa nostra tenim una gran oportunitat de demostrar que necessitem anar junts i juntes, i que només així som fortes i forts i evitarem la victòria de l’extrema dreta i del capital. Fem nostre en tots els àmbits el “Mai Més” i el “No Passaran”. A les nostres mans està el aconseguir-ho.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!