1 de Maig

Per una resposta catalana a la crisi: Aquest 1 de maig, alcem-nos!

La diada del proper dissabte 1 de maig, Dia Internacional de la Classe Treballadora, no serà com la d’altres convocatòries: després d’un any de les mesures restrictives decretades a causa de la pandèmia, els nivells de salut, economia, activitat social i empoderament de la societat catalana es troben sota mínims. Com sempre, les conseqüències més directes d’aquesta crisi han recaigut en la majoria del nostre país: la gent gran, els estudiants, el jovent, les persones assalariades, els emprenedors, els autònoms, els migrants, les dones. Tots els col·lectius precaritzats i sobreexplotats que conformen, amb totes les condicions, el nostre capital humà.

Davant d’aquesta situació, ara més que mai cal una resposta conjunta, en clau social i nacional, vertebrada entre el sindicalisme nostrat i l’independentisme de masses: és per això que la Intersindical – Confederació Sindical Catalana (I-CSC) i l’Assemblea Nacional Catalana han rellançat la plataforma Alcem-nos!, per impulsar una campanya potent, àmplia, de xoc contra els efectes devastadors que la COVID i les dures polítiques que se n’han derivat han tingut sobre el nostre poble.

I aquesta resposta, aquesta plataforma d’ampli espectre, aquesta campanya de xoc no es pot concebre si no és en clau netament independentista: perquè sense les eines d’un estat propi, sobirà i independent, mai no podrem redreçar l’economia ni aplicar les mesures sanitàries, polítiques i socials que només des de l’autogovern i amb la plena disposició dels nostres recursos podrem fer efectives. I perquè, de la mateixa manera, la raó última, el sentit instrumental de la creació d’una República Catalana independent no és altre que la constitució d’una nova entitat sobirana que respongui a les necessitats del conjunt de les persones que viuen en territori català.

Per tot això, a través del paraigua mobilitzador d’Alcem-nos!, la Intersindical i l’Assemblea convoquen a mobilitzar-se en les concentracions que entorn de l’1 de maig s’organitzen en diversos punts de les nostres comarques. Així mateix, un cop passada aquesta diada, s’anunciaran noves accions i convocatòries per tal d’enfortir aquesta resposta social i nacional a la crisi que ens amenaça i ens colpeja de nou.

Per una resposta catalana a la crisi, per la República dels drets socials: ALCEM-NOS!

Narcís Turull
Secretari nacional de l’Assemblea

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!