Gossos

Gossos a la platja

Cartell d'informació de la platja de Tarragona. Eix

Cartell d'informació de la platja de Tarragona. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El diumenge, 11 de juliol, disset membres de l’Associació Naturista de la Platja de l’Aiguadolç (ANPA) vam anar a una platja nudista de la comarca del Tarragonès.

És una activitat que cada any fem per conèixer noves platges nudistes, entrar en contacte amb altres grups de persones que comparteixen la nostra filosofia i tenir unes hores de convivència amb ells a la sorra.

Tot anava perfecte, la caminada pel bosc, l’espai natural de la platja dividida en tres per unes roques, la nombrosa presència de nudistes: no es podia demanar gaire més. Darrera nostre una parella prenia el sol acompanyats per un gos que, com els seus amos, estava estirat a la sorra. En un moment determinat el noi es va dirigir a l’aigua i poc més tard va venir un altre gos de darrera les roques. Després d’olorar uns instants, es va apropar al gos ajagut i tots dos es van reconèixer olfactivament. De cop i volta el gos nouvingut es va abraonar damunt de l’altre i va començar una baralla. La noia va intentar separar-los però va rebre una mossegada al cap per part del gos desconegut. Crits, sang, desconcert... El gos es va apartar.

Alguns de nosaltres ens hi vam apropar. Ella tenia el cabell humit i la sang, barrejada amb l’aigua, formava una imatge impactant. Cridava la seva parella, que era encara al mar, increpava el gos i al seu amo absent. No cal explicar gaire més de l’escena.

Una companya de l’ANPA va anar a buscar l’amo del gos, i després d’uns minuts va aparèixer. Informat com estava del que havia passat, va dirigir-se cap a la noia portant agafat el seu gos. Davant els seus crits i els nostres comentaris, va entendre que havia de deixar el gos. Ho va fer i va tornar per parlar amb la noia i el seu company, que ja era al seu costat.

Malgrat la ferida, la sang i els nervis van saber reconduir la situació i expressaren, tots tres, que era millor no portar els gossos a la platja per evitar causar molèsties indesitjades o incidents com el viscut. Tots vam quedar admirats de la serenitat per a resoldre la situació sense denúncies i amb molta voluntat d’entesa. Junts van sortir de la platja, i al centre sanitari de Tarragona li van posar un punt.

Entre el grup que havien presenciat la incidència, els comentaris van aflorar ràpidament. Des de la tovallola en sento alguns

- L’ajuntament té una normativa, i els gossos no han d’anar a la platja durant la temporada de bany.

- Per què no? Si són pacífics, si no molesten?

- Ja ho has vist, en mig segon han passat d’olorar-se a les mossegades...

- És molt fàcil fer normatives..., si no fan saber la prohibició, de què serveix?

- I tant, a l’entrada de la platja no ho diu...   

- I després voldran posar multes...

- I tant que ho diu, o ho deia, abans que algú ratllés el recordatori de la prohibició.

Però el temps, les onades, el sol..., tot ho esborren i l’incident deixa de ser tema d’interès. S’està bé a la platja. Tothom es relaxa. Molts s’apropen als rètols d’informació naturista, alguns ens demanen informació i uns pocs diuen que quan puguin vindran  a la nostra platja de l’Aiguadolç.

Són quasi les 13 hores i és hora de retornar. Quan sortim de la platja passo per davant del rètol informatiu i m’aturo per fer una fotografia. Per darrere meu passa un petit grup i sento una veu desconeguda però que em sembla reconèixer com una de les que feia comentaris sobre l’incident.

- Veus com sí que ho deia, encara es veu perquè no ho han rascat del tot. Fins el 15 d’octubre els gossos estan prohibits a la platja. 

Una nova platja, noves coneixences i la constatació que la millor manera de no tenir un problema és evitar-lo, que ratllar una prohibició no l’anul·la, i que amb seny, amb ganes d’entendre’s, amb capacitat de reconèixer els errors propis, és molt més senzill resoldre els conflictes: gràcies a tots tres per la vostra actitud.

Llorenç
Associació Naturista de la Platja de l’Aiguadolç (ANPA)

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local