Coronavirus

El món local, la nostra prioritat

Pere Pons i Vendrell. EIX

Pere Pons i Vendrell. EIX

La crisis, no només sanitària, sinó també social i econòmica que ha generat la pandèmia de la COVID ha causat despeses sobrevingudes en les arques municipals, fet que ha provocat que s’hagin hagut de fer els equilibris pertinents per tal que l’engranatge que hi ha darrera el funcionament dels pobles i municipis no se’n veiés afectat i, sobretot, no concernís a la ciutadania. Agafant de referència aquesta manera de fer política, la del compromís, la de la proximitat als problemes reals, la Diputació de Barcelona ha aprovat el Programa específic de resiliència local, com a mesura complementària al Programa General d’Inversions que destina recursos als municipis per tal de facilitar que inversions, plans i projectes puguin tirar endavant i, al seu torn, afavorir-ne la reactivació econòmica dels pobles i ciutats i el territori.

Aquest nou pla té per objectiu pal·liar els efectes de la COVID, estimular el rellançament de l’economia local a través del foment d’actuacions de promoció econòmica, atenció a les persones i d’inversions estratègiques que potenciïn un desenvolupament sostenible del territori, revisant projectes que potser havien quedat enrere i d’aquesta manera poden veure la llum. Des de la Diputació de Barcelona i per a cada ajuntament, es farà arribar aquesta força inversora de 50M€, donant abast a les necessitats i reptes que entoma el món local. Repensar, emprendre, transformar realitats i generar noves oportunitats han de ser els objectius que ens han de moure per a millorar la vida dels nostres pobles.

Des de l’escolta activa, poble a poble, dia a dia, treballem per a fer i construir els nostres pobles i ciutats, trobant solucions i apoderant als governs locals, perquè tinguin la capacitat i autosuficiència de donar respostes efectives a les demandes dels seus habitants. Focalitzant-nos en el nostre territori, a la vegueria del Penedès (comarques de l’Alt Penedès, Anoia i Garraf), aquest pla suposa una injecció de 7.774.371,95€ d’inversió. Nosaltres, com a Diputats a la Diputació de Barcelona seguirem tenint com a fites continuar desplegant i enfortint aquesta xarxa de cooperació amb el món local, posant èmfasi en la reconstrucció dels sectors més vulnerables, el reequilibri territorial i a la dinamització econòmica. Amb esforç, vocació de servei i proximitat: només així aconseguirem assolir els grans reptes de país.

 

Pere Pons i Vendrell
President de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!