Mitjans públics

Les presumptes notícies locals

Programa Per què? de RTV Vendrell. Eix

Programa Per què? de RTV Vendrell. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Aquest matí ha sonat el despertador i automàticament s’ha encès la ràdio local per escoltar les notícies d’actualitat del municipi. El tema central és que aquesta tarda hi havia una reunió oberta al Centre cívic de Coma-ruga per explicar a la gent la destinació del 1000.000 d’euros dels pressupostos participatius d’enguany, després d’un mes exposició al públic i de rebre totes les propostes de la ciutadania, entre els guanyadors es troben la canalització de pluvials a la zona de Coma-ruga per evitar les inundacions que cada dos per tres ha de suportar la zona del Brisamar de Coma-ruga. Tot i que aquesta partida inicial segons els experts és del tot insuficient en els propers exercicis es complementaran aquestes obres per oblidar un dels problemes endèmics de la zona.

Per altra banda seguint amb aquesta línia participativa del consistori també s’ha anunciat que a la zona dels Masos es farà un consulta amb els veïns sobre els arbres d’algunes de les voreres principals de la urbanització. Alguns d’aquests estan provocant greus desperfectes a les voreres per les seves arrels amb el risc de caiguda que comporta per als vianants i esquerdes en parets i edificis. Seran consultats tots els propietaris d’aquesta zona sobre la idoneïtat de seguir amb aquests elements assumint els riscos que tots coneixem o en un parell o tres d’exercicis acabar amb aquest arbrat  per aclarir aquesta situació per sempre. 

Per altra banda, davant el cost desmesurat i inassolible de les obres del centre de convencions del Tabaris, s’ha decidit aturar de moment aquest projecte i acabar l’esplai d’avis que es va començar l’any 2012 i on només hi ha l’estructura. Aquesta va ser una de les propostes més demanades de la passada festa de la Gent Gran que el consistori va celebrar el divendres passat dia 8 d’octubre amb una àmplia assistència de comensals. L’actual consistori, seguint la seva política participativa coneguda per tothom, realitzarà un ampli estudi entre la població sobre quin seria l’equipament més adient per aquest edifici que s’ha convertit en un dels símbols de les promeses electorals incomplertes. Una estructura que amenaça greus danys sinó s’actua amb certa celeritat per evitar la seva total degradació.

L’Ajuntament del Vendrell ha arribat a un acord amb els veïns dels terrenys de l’hospital per llogar-los durant 10 anys perquè és pugui ampliar el pàrquing d’aquesta infraestructura sanitària que s’ha quedat obsoleta pel creixement registrat en les darreres dècades. També s’ha parlat amb el gestor sanitari per ampliar les instal·lacions amb una UCI, una eina imprescindible avui en dia a la nostra comarca per fer front a les seves necessitats bàsiques.

Per altra banda, a partir d’ara el conegut programa Per què? de la televisió local també donarà pas als partits de l’oposició. Cada formació política tindrà el seu espai després del torn de les regidories de govern. Una nova iniciativa d’aquest govern que demostra el seu tarannà democràtic i participatiu després que sempre s’havia negat sistemàticament a la resta de formacions que no formin part del govern. Aquesta proposta va ser una de les peticions més arriscades del nou gerent que ha entrar a formar part de l’emissora local. Per altra banda, s’habilitarà un correu electrònic on els vilatans podran aportar les seves preguntes per aquest programa, una eina que ja figurava en edicions molt més endarrerides.

Per altra banda, l’actual consistori s’ha compromès davant les queixes de la gent a obrir les dutxes de la platja per a la propera temporada i també s’ampliaran una setmana abans i una després els serveis dels socorristes a les nostres costes. Tot seguit el sol regnarà en el nostre firmament durant el dia. La zona blava del municipi es podrà pagar amb una aplicació de mòbil i es realitzaran importants descomptes per als compradors del comerç local.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local