Bancs i caixes

Moció per a garantir l'accessibilitat per a tothom dels serveis bancaris

Montse Romagosa, regidora de VeC. Eix

Montse Romagosa, regidora de VeC. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Vilafranca en Comú presentarà el pròxim ple ordinari de Vilafranca del Penedès una moció per a impulsar iniciatives per a garantir l'accessibilitat per a tothom, en especial de la gent gran, als serveis bancaris. El grup municipal ha recordat que en el ple celebrat el 20 de juliol de 2021, ja es va aprovar per unanimitat una moció de Vilafranca en Comú sobre l'exclusió dels serveis bancaris dels col·lectius no digitalitzats i de determinats barris de la vila i la pèrdua de qualitat dels serveis bancaris. Però, que passats sis mesos, la situació continua igual: quatre barris vilafranquins segueixen sense tenir oficina bancària (Sant Julià, les Clotes, Molí d'En Rovira i Barceloneta) i tres d'ells no tenen cap caixer bancari. En aquests quatre barris viuen 16.277 persones: un 40% del total de la població vilafranquina. Aquesta situació afecta a tota la ciutadania que viu en aquests quatre barris, però, especialment, a la gent gran i a la població que té dificultats amb la gestió digitalitzada del servei bancari i d'altres serveis.

L’atenció personalitzada en els serveis bancaris, especialment per a determinats col·lectius de la població, no ha fet més que empitjorar en els darrers anys i mesos: reducció d’oficines i manca de personal d’atenció al públic, disminució d’horaris de serveis, problemes per contactar amb un gestor/a de serveis, instal·lacions de caixers automàtics complicats, etc. I aquest empitjorament ha afectat, especialment, a la gent gran que no té habilitats digitals, que son considerats com de tercera classe, mentre continuen pagant els serveis bancaris de manteniment dels comptes que la seva entitat estableix.

És per això que la proposta de Vilafranca en Comú demana el compliment dels següents acords:

1. L'Ajuntament es reunirà amb els equips directius de les entitats bancàries instal·lades a Vilafranca del Penedès per tal d'exposar-los el creixent dèficit dels serveis bancaris que presten, especialment, els dirigits a la gent gran i a determinats barris de la vila, i reclamar-los solucions a curt i mitjà termini.

2. La Comissió per al Benestar de la Gent Gran del Consell Municipal de Serveis Socials farà un seguiment d’aquestes reunions i de les propostes que es presentin per avançar cap a la recuperació de l'atenció personal, especialment per a les persones que no són autònomes en qüestions digitals i en els barris abandonats.

3. L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès col·laborarà amb les diverses entitats de la vila preocupades i interessades per aquesta qüestió per a cercar solucions a la problemàtica generada, especialment entre les persones en situació de vulnerabilitat social i/o econòmica, per la política bancària de desatenció personal.

4. S’informarà del contingut d’aquesta moció a la Comissió per al Benestar de la Gent Gran del Consell Municipal de Serveis Socials, a les entitats bancàries de la vila, a les entitats de gent gran de la vila i al govern de la Generalitat de Catalunya.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local