Justícia

Els acusats d’apedregar el cotxe de Montoro diuen que la Fiscalia demana penes “desproporcionades” i reclamen l’absolució

L’advocat de la defensa critica que s’està criminalitzant els encausats “pel fet d’assistir a una manifestació”

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 09-02-2017 16:22 Lectures 4437
Roda de premsa dels encausats pel cas Montoro. Eix

Roda de premsa dels encausats pel cas Montoro. Eix

Els nou acusats d’apedregar el cotxe del ministre Cristóbal Montoro en un míting a Vilanova i la Geltrú el maig de 2014 asseguren que les penes que demana la Fiscalia són “desproporcionades” i reclamen que se’ls absolgui. Com va avançar l’ACN, el Ministeri Fiscal demana que es condemni sis dels nou encausats amb penes d’entre quatre i vuit anys de presó, i multes d’entre 200 i 1.000 euros, com a culpables dels delictes de desordres públics amb agreujant de discriminació per ideologia i també delictes d’atemptat a l’autoritat, alhora que a tres d’ells els acusa de faltes de danys. L’advocat dels acusats en el conegut com a ‘Cas Montoro’ sosté que els investigats “simplement van fer ús de la llibertat d’expressió” i considera que se’ls està criminalitzant “pel fet d’assistir a una manifestació”.

En una roda de premsa oberta al públic celebrada aquest dimecres al vespre, l’advocat de la defensa, Eduardo Cáliz, ha recordat que el PP es va retirar de l’acusació particular del cas, mentre ha lamentat l’actuació que manté la Fiscalia. Segons Cáliz, l’estat espanyol ha iniciat una campanya que té per objectiu “coaccionar la dissidència política de les classes populars”.

Per la seva banda, els familiars dels encausats han assegurat que “els denunciats van caure en un parany del PP”, ja que consideren que els aldarulls es van originar perquè el vehicle oficial on viatjaven Cristóbal Montoro i la líder del Partit Popular a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, va voler sortir just pel punt on hi havia concentrada la protesta. Els mateixos familiars han acusat el PP d’haver “exhibit victimisme sense risc” i d’haver aprofitat els fets per “fer campanya”.

Diverses entitats han creat a Vilanova un grup de suport per ajudar els encausats, han avançat que impulsaran una campanya solidària amb l’obertura d’un compte corrent, la distribució de guardioles i l’organització d’un concert per recollir fons que ajudin a sufragar les despeses del procés judicial. La primera concentració de suport es celebrarà el tercer cap de setmana del mes de maig.

Roda de premsa dels encausats pel cas Montoro
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No