Cas Montoro

La ‘Justícia’ dels homes grans conservadors

Marc Martorell 10-06-2018 19:16 Lectures 2484

El proper 22 de juny la ciutadania de Vilanova i la Geltrú tenim una cita que no ens podem perdre. Aquell dia hem de ser moltes les persones que omplim els carrers en suport d’Els 9 de Vilanova, jutjats, com tants altres al nostre país i arreu de l’Estat, per exercir un dret democràtic bàsic: el de manifestació. És a dir, la llibertat d’expressió.

En el context polític convuls en el què vivim, la seva és una més de les condemnes injustes derivades de la manera de concebre l’Estat de les elits que ens governen, representades pel PP. Unes elits que, malgrat que tot just les hem fet fóra del govern estatal entre totes, segueixen tenint el poder mediàtic, econòmic i, de moment, el judicial.

Fa massa temps que ens l’han presa, la justícia. Titellaires, rapers, estudiants, Altsausa, líders de moviments de la societat civil, polítics... I ara, també, Vilanova. Podem definir perfectament els poderosos que ocupen tots els aparells institucionals: són homes blancs conservadors de més de cinquanta anys. Ens sotmeten a totes a la seva visió restringida de com ha de ser la societat, la política o la nostra manera de comportar-nos. Però ens afecta especialment a les joves, com hem pogut veure a la nostra ciutat.

Som nosaltres qui patim especialment que utilitzin la justícia per blindar-se. Montoro i Alícia Sánchez-Camacho en van ser un exemple quan van acusar els nou companys al 2014. Exemples de com, per a aquestes elits, tot és una excusa per mantenir-se al poder. De com el bé comú no és res per a elles; de com la justícia és només una eina per fer callar tota oposició. Per això ens hi hem d’oposar, i per això el dia 22 de juny cal que reclamem la justícia com un bé comú. Que els jutgin a ells, que s’han lucrat durant anys a costa nostra! Siguem moltes les qui omplim els carrers, perquè cap vilanoví, cap vilanovina, torni a ser jutjada de manera injusta.

Marc Martorell
Joves d’Esquerra Verda
ICV Vilanova i la Geltrú

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament