Cas Montoro

La ‘Justícia’ dels homes grans conservadors

Marc Martorell 10-06-2018 19:16 Lectures 2154

El proper 22 de juny la ciutadania de Vilanova i la Geltrú tenim una cita que no ens podem perdre. Aquell dia hem de ser moltes les persones que omplim els carrers en suport d’Els 9 de Vilanova, jutjats, com tants altres al nostre país i arreu de l’Estat, per exercir un dret democràtic bàsic: el de manifestació. És a dir, la llibertat d’expressió.

En el context polític convuls en el què vivim, la seva és una més de les condemnes injustes derivades de la manera de concebre l’Estat de les elits que ens governen, representades pel PP. Unes elits que, malgrat que tot just les hem fet fóra del govern estatal entre totes, segueixen tenint el poder mediàtic, econòmic i, de moment, el judicial.

Fa massa temps que ens l’han presa, la justícia. Titellaires, rapers, estudiants, Altsausa, líders de moviments de la societat civil, polítics... I ara, també, Vilanova. Podem definir perfectament els poderosos que ocupen tots els aparells institucionals: són homes blancs conservadors de més de cinquanta anys. Ens sotmeten a totes a la seva visió restringida de com ha de ser la societat, la política o la nostra manera de comportar-nos. Però ens afecta especialment a les joves, com hem pogut veure a la nostra ciutat.

Som nosaltres qui patim especialment que utilitzin la justícia per blindar-se. Montoro i Alícia Sánchez-Camacho en van ser un exemple quan van acusar els nou companys al 2014. Exemples de com, per a aquestes elits, tot és una excusa per mantenir-se al poder. De com el bé comú no és res per a elles; de com la justícia és només una eina per fer callar tota oposició. Per això ens hi hem d’oposar, i per això el dia 22 de juny cal que reclamem la justícia com un bé comú. Que els jutgin a ells, que s’han lucrat durant anys a costa nostra! Siguem moltes les qui omplim els carrers, perquè cap vilanoví, cap vilanovina, torni a ser jutjada de manera injusta.

Marc Martorell
Joves d’Esquerra Verda
ICV Vilanova i la Geltrú

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

L'Ajuntament de Calafell ha identificat sis veïns que han llençat la brossa al carrer sense utilitzar els contenidors habituals. Ho ha fet regirant les bosses d'escombraries en un dispositiu desplegat aquest matí a la zona de Calafell Platja amb treballadors del servei de recollida de la brossa

Què et sembla que els municipis busquin a la brossa per sancionar qui no utilitza els contenidors?

Molt bé
Malament
M'és indiferent