Els 9 de Vilanova

9 de Vilanova: ni 29 anys de presó ni 10.000 euros en multes (vídeo)

L'advocat Eduardo Cáliz: 'es tracta d’un cas clarament polític ja que no se’ls jutja pel que han fet, sinó pel que són'

El 22 de juny s'ha convocat una manifestació que acabarà al monument d’en Francesc Macià, on hi haurà un acte polític amb Anna Gabriel, Maria Sirvent, Franki Argemí, Eva Pous i Altsasu Gurasoak

Que es quedin a casa 18-05-2018 8:39 Lectures 3685
Vilanova es mobilitza per mostrar suport als encausats del cas Montoro. Els 9 de Vilanova

Vilanova es mobilitza per mostrar suport als encausats del cas Montoro. Els 9 de Vilanova

Un centenar de persones van acompanyar dimecres als 9 de Vilanova a la roda de premsa convocada a la plaça Xoriguer per denunciar les penes que demanen per ells davant dels jutjats: "ni 29 anys de presó ni 10.000€ en multes"

El cas dels 9 de Vilanova es remunta al 21 de maig de l’any 2014, el dia abans de la jornada de reflexió de les eleccions europees. La plana major del Partit Popular, encapçalada per Cristóbal Montoro, Alicia Sánchez Camacho i Santiago Fissas, van programar l’últim acte de campanya a Vilanova i la Geltrú. En el context de les dures retallades socials i els plans neoliberals de la Troika europea i del Partit Popular a l’Estat Espanyol, es va convocar una concentració de rebuig per part d’una nombrosa representativitat social de la ciutat: PAH, Iaioflautas, el Casal de Joves, l’Assemblea pels Drets Socials i l’Esquerra Independentista.

En el moment d’acabar l’acte, i desobeint les indicacions del dispositiu de seguretat dels Mossos d’Esquadra, la comitiva del Partit Popular decideix sortir amb els cotxes per l’altra sortida, travessant així la concentració de rebuig. A resultes d’aquesta acció, hi ha una picabaralla i una càrrega policial que acaba amb la detenció d’un jove i posteriorment amb l’encausament d’un total de 9 joves de la ciutat.

Eduardo Cáliz, advocat dels 9, ha esmentat per sobre la situació jurídica del cas, assenyalant que es tracta d’un cas clarament polític ja que no se’ls jutja pel que han fet, sinó pel que son: una mostra de dignitat contra la injustícia, un exemple de lluita i coratge, dissidència política davant del poder totalitari de l’estat espanyol.

L’acusació formulada pel Ministeri Fiscal està actuant amb evident parcialitat i com a braç executor de les polítiques repressives del govern del Partit Popular. Així mateix, sense cap interès en aquest procediment, ens sorprèn l’acusació d’un agent de la Policia Local de Vilanova amb TIP 156 que fins i tot acusa a persones per a les que el Ministeri Fiscal no manté acusació.

La importància del dret a manifestació radica principalment en que es l’únic mecanisme de participació política que té sectors de població amb difícil accés als mitjans de comunicació.

 

A aquests joves se’ls està aplicant un dret penal de l’enemic amb unes penes desproporcionades amb un objectiu clar de desincentivar l’exercici del dret de manifestació, del dret de protesta, atemorir a la població perquè no es rebeli davant de situacions d’injustícia.

El 25 de juny comença un judici on el que decidirà si ens podem manifestar lliurement o haurem de fer-ho amb por a ser castigats.
Sílvia Mancha, membre del grup de suport als 9 de Vilanova ha repassat els fets del 21 de maig del 2014 i ha esbossat breument tota l’activitat d’aquests 4 anys de la campanya dels 9 de Vilanova.

Ha subratllat la necessitat d’estar mobilitzades i organitzades solidàriament amb els 9 de Vilanova: ajudant-los amb la campanya de suport, oferint balcons per penjar domassos i persianes de pàrquing o parets per fer-hi murals, d’estar atentes a totes les accions i convocatòries i de guardar-nos la data del 22 de juny, on hi haurà la convocatòria de la manifestació i acte final de campanya. El 22 de juny a la Plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú a les 19:00h, començarà una manifestació que acabarà al monument d’en Francesc Macià (lloc dels fets) on hi haurà un acte polític amb l’Anna Gabriel (exiliada política), Maria Sirvent (diputada de la CUP-CC), Franki Argemí (ex-pres polític), Eva Pous (advocada del cas) i Altsasu Gurasoak.

Després de l’acte hi haurà un sopar solidari amb aforament fins a 300 persones per tal de fer front als alts costos econòmics que te tant el judici com la campanya.

Finalment, la Neus Boj, membre de l’Assemblea de Familiars dels 9 de Vilanova ha llegit una carta que va enviar fa uns dies als mitjans de comunicació comarcals, on explicava les vivències i situacions personals quan enfrontes un judici d’aquestes característiques.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament