Conflicte bèlic

Casa nova, fora rates

Imatge d'arxiu

Imatge d'arxiu

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Cal foragitar aquestes bestioles, tot i que ja escampen la boira amb la reconstrucció, neteja i posada a punt. Quan les rates es llencen al mar intueixen que el naufragi és imminent. Tenen un sentit especial per a predir aquest tipus de desastres.

També diuen que "en casa nova, qui res no hi porta res no hi  troba"... És ací on recordo el capità Francesco Schettino -el mes de  gener de 2012, al creuer "Costa Concòrdia", al port italià de Giglio- quan l'embarcació naufragà, en topar contra unes roques. Fou dels primers en intentar salvar la pròpia pell, deixant un saldo de 32 morts. Raó de més, doncs, per tal que la justícia li pengés una pena de 16 anys. Sense cap tipus de pietat. 

El naufragi del Titànic (el 14 d'abril de 1912) és la tragèdia marítima més coneguda, al llarg de la història. Duia als volts d'unes 2.200 persones a bord. Prop de 1.500 no van sobreviure. Entre elles, Edward J. Smith, que romangué al lloc de comandament fins el darrer moment. En la condició de màxim responsable, és el capità qui ha d'organitzar tota l'evacuació, fins els darrers moments. 

Reprenent el tema de la casa nova, aquest és el repte bo i contemplant aquesta tipus de casuística. Poques vegades tenim oportunitat de començar de zero i aixecar una nova llar. La il·lusió de l’estrena, somiar-ne el contingut i establir com la volem fa que ens arremanguem per a donar cos i ales a la imaginació. Aquest és un principi cabdal. Ningú no ens empeny a l'hora d'acréixer aquests  sentiments. Es retroalimenten tot sols. Visualitzem, per un moment, dos desastres actuals, que tots tenim a la retina: l'esclat del volcà “Cumbre vieja” (a la illa de La Palma) i el moviment de desplaçats arran del conflicte bèl"lic a UcraÏna. Els seus habitants sí que comencen des del no res, amb una mà davant i l'altra, darrere. 

Fent per ajustar una correlació amb el nucli estel·lar de la informació actual, vull cloure la columna amb un adagi i un desig: "quan el gat no hi és, les rates ballen". Tant de bo que la rata d'en Putin desaparegui del mapa! I, si pot ésser, liquidat per la barbàrie dels trets que ell aplica de forma horripilant contra gent innocent. Amb l'afegitó de de fora blocs: ni OTAN ni Pacte de Varsòvia. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local