Literatura

Trobada de ciència ficció

Xavier Capdet

Xavier Capdet

Els actes tindran lloc a l'Auditori Eduard Toldrà. La CATCON és una trobada d'autors, traductors i lectors interessats en aquest gènere novel·lístic de literatura fantàstica i de ciència-ficció que se celebra als territoris de parla catalana. Té per objectiu esdevenir un punt d’encontre entre  autors i traductors que conreen aquest gènere, de bloguers, afeccionats, i les editorials. La bona acollida que van tenir la I, II i III trobada, el track català de l'Eurocon, i el Festival 42, evidencia que la celebració d'una convenció anual d'aquestes característiques és una bona idea i oportunitat per conèixer i fer conèixer el gènere en llengua catalana.

Coincidint amb aquesta trobada de la IV convenció de la ciència-ficció i fantasia a Vilanova i la Geltrú, el passat dimecres,18 de maig, l'escriptor, i animador aquestes convencions,  Antoni Munné Jordà, autor inscrit en aquest gènere i alhora ampli coneixedor de la matèria, va fer donació de la seva biblioteca sobre ciència-ficció i fantasia, que inclou no tan sols una basta col·lecció dels clàssics universals del gènere, sinó valuosos i rars exemplars de títols, més estudis i critica sobre la matèria. Munné-Jordà, nascut a Barcelona l'any 1948 actualment resideix, des de fa molts anys, a Vilanova i la Geltrú; aquesta circumstància ha proporcionat  a la ciutat l'ocasió d’esdevenir protagonista d'algunes de les seves novel·les. La col·lecció llegada per Antoni Munné-Jordà a la ciutat, no és tan sols un tresor per als afeccionats locals a la bona literatura, especialment la d'aquest gènere, sinó que ha de revertir en què la ciutat, la Biblioteca Armand Cardona, on queda dipositada, continuï sent un centre de documentació d'aquest gènere literari, que a Catalunya pot haver començat amb el gran poema Jacint Verdaguer, l'Atlàntida; un exemplar de la qual −i d'una important edició− queda dipositada al llegat cedit per Antoni Munné-Jordà.

Per tal de poder accedir als actes organitzats caldrà haver-se inscrit. El preu de la inscripció és de: 5€ pel públic en general o 0 € pels socis de l'organització i els membres dels clubs de lectura de la ciutat http://www.catcon.cat/inscripció.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!