Peatges

La qüestió és pagar

Marxa lenta de vehicles a la C32. ACN / Albert Segura

Marxa lenta de vehicles a la C32. ACN / Albert Segura

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els vilanovins i garrafencs fa anys que denunciem el preu abusiu del peatge dels túnels del Garraf, però la Generalitat –mani qui mani– no ens escolta. La barrera de Vallcarca és la tercera més cara de tot Catalunya, tan sols per darrere del Túnel del Cadí i els Túnels de Vallvidrera. Ells tenen bonificacions pels residents, nosaltres no.

Per tot plegat, ahir diumenge, centenars de vehicles varen participar en una marxa lenta per la C-32, a l’alçada de Vilanova i la Geltrú, per evidenciar de nou aquest greuge. Una acció que resulta del consens entre institucions, patronal, universitat i agents econòmics i socials del Penedès.

Com deia però, aquesta reivindicació no és pas nova. Fa quasi cinc anys el Consell Comarcal del Garraf, aleshores liderat per Glòria Garcia, va presentar un informe on s’exposava el greuge econòmic que el peatge suposa per la nostra comarca. La resposta del govern català va ser rotunda aleshores i torna a ser-ho ara: el peatge no es toca i tan me fa el que reclamin els afectats.

A dia d’avui estem pagant 7,76€ per trajecte, un 7,3% més que l’any passat. Però, més enllà de la qüestió merament econòmica, realment ens perjudica? Doncs sí. El peatge de la C-32 perjudica l’atracció de talent a la universitat vilanovina i als graus mitjans i superiors de la comarca, perjudica l’establiment de noves empreses, perjudica la contractació de personal i perjudica els qui cada dia es veuen obligats a agafar el cotxe per anar a treballar fora. En definitiva, el peatge perjudica la competitivitat del nostre territori.

Reclamar la gratuïtat de la C-32 els set dies de la setmana pel trànsit recurrent no és cap caprici, sinó tot el contrari, una necessitat. Per això, cal que la Generalitat faci mans i mànigues per donar resposta a aquesta demanda històrica, per justícia social i territorial, i perquè no volem seguir perdent oportunitats.

Sembla ser que qui porta anys fent marxa lenta en resoldre aquesta problemàtica és el govern de la Generalitat. La seva incompetència afecta a centenars de milers de ciutadans cada dia, ja és hora que hi posin remei! A vegades dóna la sensació que la qüestió és pagar.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local