Eleccions municipals

Apostar per un bon govern

Sixte Moral i Juan Luis Ruiz. Eix

Sixte Moral i Juan Luis Ruiz. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Ja es coneixen les llistes electorals que competiran el proper 28 de maig en les eleccions municipals.

A Vilanova fins a 12 llistes. 12!

Formo part d’una d’elles, ocupo el lloc 25 -no serà fàcil sortir, però no cal perdre l’esperança- de la llista del PSC.

Feia temps que estava allunyat de la primera línia de la política però la seguia, la segueixo i la seguiré amb interès. Ara ocupar el 25 de la llista, el darrer, és per mi un honor i una satisfacció. I també he de dir que hi vaig amb la meva condició, avui, d’independent. Em vaig allunyar orgànicament del PSC per discrepàncies en com cal afrontar l’encaix o desencaix entre Catalunya i Espanya, però ara a l’ordre municipal em plau poder formar part de la llista. És també la voluntat de participar en la política, ara quan molta gent ho rebutja. Hi ha hagut llistes amb dificultats per omplir els llocs necessaris. No és el cas de la meva llista però crec que hi ha una voluntat des d’alguns sectors de demonitzar la política. Es tendeix, en general a voler desacreditar a les persones que fan i es dediquen un temps a la política, se’ls pot criticar de manera impune, es pot desqualificar fins i tot la seva vida privada i fer-la publica amb escarni generalitzat, se’ls pot, fictíciament, acusar de les irregularitats més execrables sense cap mena de prova. Tot s’hi val, en el pim, pam, pum contra els polítics  

Doncs bé, cal combatre aquesta mena de tot s’hi val i de que surti mol barat carregar contra els polítics. Això, és una de les raons que m’empeny a formar part de la llista socialista. És, també, per anar en contra d’aquesta visió i a favor d’assumir compromís de servei a la ciutat des de les meves idees i contribuir modestament i de manera personal a combatre, a plantar cara als que volen desacreditar a la política i els polítics. Així doncs quan el Juan Luis Ruiz em va proposar anar a la llista del PSC que ell encapçala vaig dir que sí -prèvia un certa reflexió compartida, valorant pros i contres- i entre altres coses per poder fer front als qui desacrediten, critiquen i menysvaloren la política com a instrument transformador de la nostra societat. Perquè creiem que caldrà seguir fent política, perquè volem anar més enllà d’administrar i d’administrar bé i volem governar i, per tant, intervenir en defensa dels elements col·lectius. Mentre calgui seguir defensat l’equitat de gènere ens caldrà la política per posar damunt la taula les mesures i la discriminació positiva, si cal, perquè homes i dones esdevinguin partícips en igualtat de condicions del seu propi futur.

Mentre calguin serveis universals que encara que des de l’òptica privada es puguin satisfer, caldrà la política perquè des de l’esfera pública també tothom pugui gaudir-los amb qualitat, universalitat i igualtat de condicions. La Cohesió és un valor impagable.

Mentre el mercat esdevingui encara massa vegades l’element de referència en les relacions entre persones o entre comunitats hi ha necessitat de política per poder redistribuir la riquesa i que aquesta esdevingui un motor d’igualació i d’oportunitats. Mentre vulguem actuar amb defensa de la localitat enfront de la globalitat unificadora hi haurà necessitat de la política per defensa de manera lúcida sense falsos localismes la distribució justa de la riquesa i fer aportacions de correcció de la voluntat d’uniformització.

Mentre entenguem i constatem que no estem de tornada de res, que som simplement persones en constant aprenentatge. Ens caldrà la política per entendre que el poder no és res més que una cessió de la ciutadania i que no tenim cap veritat absoluta.

Quan no hi ha política prevalen els valors de d’individualisme, la competitivitat acarnissada, el valors de l’economia per damunt de la persona, el rebuig ferotge a la diversitat i a la diferència,

La participació i compromís en la llista electoral també vol ser una aportació al debat polític des de la modesta experiència que hem tingut al llarg de forces anys d’estar a l’ajuntament en diverses responsabilitats. Son, sens dubte, altres temps amb altres problemes i que requereixen altres solucions, però hi ha un pòsit de comportament en l’administració i en la gestió que ha de perdurar. La voluntat de generar una real participació, la recerca dels necessaris consens en aquells temes cabdals de la ciutat, cal buscar la unanimitat però també sabem que això no és sempre possible però si acords amplis en temes claus com la planificació, l’estratègia de ciutat, el lideratge territorial, la capitalitat...

I moltes aportacions són necessàries i vàlides i aquí és on crec que podem fer aportacions a rel del treball que en el seu moment vam fer. Hi ha elements que són sempre vàlids a l’hora de intentar trobar un clima que permeti els acords, i si en aquest sentit hi podem fer alguna cosa, allà estarem amb tota la disposició i amb al voluntat de, modestament, ser útils, amb convicció de servei, perquès treballar pel comú és treballar també el benestar de tots i totes. I crec que els que hem tingut responsabilitats polítiques en més o menys grau hem de fer les aportacions quan aquestes se’ns demanem. Una visió entre moltes que pot humilment ajudar a trobar solucions als gran reptes plantejats per la ciutat i el territori.

I finalment vaig a la llista del PSC perquè vull que el meu candidat el J.L. Ruiz guanyi les eleccions (ja les va  guanyar el  2019) i sigui l’alcalde de la ciutat. Voldria que encapçalés un projecte de progrés per la ciutat, encapçalat pels socialistes però també amb voluntat de compartir projectes i compartir decisions. L’avalen l’experiència política, la feina feta a la ciutat i la constància en la voluntat de diàleg tot cercant complicitats .

Crec que l’experiència del darrers quatre anys avala clarament un canvi del govern de la ciutat. Per tant el canvi de govern suposarà una nova oportunitat d’avançar, per afrontar els gran reptes urbanístics, estratègics, de sostenibilitat, d’us compartit de l’espai urbà, de la cultura com a referents de la ciutat.

És el moment de que hi hagi un nou govern que cerqui la complicitat en la majoria de les decisions que no menystingui per sistema les propostes que vinguin d’altres grups o de la mateix societat.

Amb el programa del PSC i la candidatura encapçalada per Juan Luis Ruiz aquesta complicitat serà possible.

En el moment, després de més de trenta anys de militar el PSC, d’abandonar aquesta militància vaig deixar clar que si mai el PSC em necessitava o em requeria alguna col·laboració hi seria. Doncs ara el Juan Luis, m’ha demanat que m’incorpori a la seva llista i ho faig mantenint la meva independència però també fent allò, que modestament pugui, perquè el Juan Luis torni a guanyar les eleccions i sigui l’alcalde de la nostra ciutat, i que lideri la Vilanova i la Geltrú del futur.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local