Política municipal

Un any al servei de Sant Quintí

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El 17 de juny del 2023 es va produir el canvi de cicle polític fruit de les eleccions municipals del 28 de maig. El resultat va ser clar, i Impulsem, amb més d’un 42% dels vots emesos, vam fer un govern fort i unit. La nostra prioritat ha estat des del primer dia que tot el que es faci des de l’Ajuntament sigui útil, que tingui un retorn a la ciutadania en forma de millors serveis i benestar. Podem dir que s’ha pensat en el bé comú, lluny de favors personals i tractes individuals, sinó pensant en el conjunt de quintinencs i quintinenques.

Aquest primer any ens ha servit per poder entendre molts dels funcionaments de l’Ajuntament. També per començar a ordenar situacions delicades en matèria de recursos humans i finalment, i no menys important, entendre conceptes com l’estabilitat pressupostària, que els ingressos anuals siguin iguals o superiors a les despeses. L’any 2022 es va tancar amb un dèficit de més de 200.000€ entre despeses i ingressos, és a dir, es va gastar més del que es tenia. L’any 2023, en canvi, ja s’ha pogut frenar aquesta tendència tant perillosa i s’ha tancat en positiu.

Així mateix aquest primer any també ha servit per avançar en projectes que són claus pel municipi, per exemple, uns nous vestidors pel camp de futbol. Així mateix, també s’han fet diverses millores a la via pública com pot ser un tram de clavegueram del barri del Pujol, senyalització viària a la zona escolar, noves jardineres,... Hem pogut desencallar projectes que estaven estancats, com les obres de reurbanització del carrer Joan Sardà i hem pogut tirar endavant un projecte que serà clau pel Sant Quintí del futur, la dignificació de l’entrada del municipi amb un camí per vianants i per bicicletes que ens uneix el barri de la Bòria amb el camí de la Noguera.

La feina d’aquest primer any és només el principi dels 3 anys que ens queden al capdavant de l’Ajuntament. Tenim projectes com són la millora del poliesportiu, l’accés peatonal fins a la Soleia, la dignificació de l’entorn del cementiri i el castell-fortí, la projecció d’una residència multiserveis pels més grans del municipi i la titularitat i gestió de l’aigua del municipi. Per tots aquests projectes, que els considerem clau i prioritaris, ja n’hem fet gestions prèvies, així com també hem fet contactes amb organismes superiors, principalment amb la Diputació de Barcelona, per tal d’obtenir-ne el finançament.

No puc deixar de mencionar altres projectes que també tirarem endavant aquests propers mesos i anys a Sant Quintí. Per exemple, el reasfaltat de diversos carrers que estan en mal estat, la instal·lació de plaques solars en sostres municipals, la millora de parcs infantils, l’adquisició de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, la recuperació dels recs del municipi, entre d’altres.

Sant Quintí té un govern fort, estable i unit, que compta amb tothom per tirar endavant tots els projectes que siguin importants per Sant Quintí. El diàleg entre partits municipals ens va servir per aprovar un pressupost municipal pel 2024 sense cap vot en contra, fet que trobo important.

Per últim, aquest primer any hem complert molts dels compromisos que teníem al nostre programa electoral. Alguns els hem modulat a la realitat que ens hem trobat, però l’objectiu principal que tenim l’hem estat complint, que és donar prioritat al benestar de les persones i tenir un bon govern.

Entre tots, fem que Sant Quintí sigui una vila viva, on seguim potenciant aquells punts forts que tenim, que ens generi orgull, on poder viure, on poder treballar i on entre tots, ningú quedi enrere.

 

Bernat Catasús Mora

Alcalde de Sant Quintí de Mediona

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local