Política

Quo Vadis, ERC?

aragonés, junqueras, marta rovira. ACN

aragonés, junqueras, marta rovira. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

ERC no aixeca el cap. Sembla evident que les dues darreres convocatòries electorals han suposat un daltabaix sense cap mena de pal·liatius pels seus dirigents. Tinc la percepció que encara no han fet un exercici mínim d'autoreflexió... i així els hi va. Voler tancar el tema esperant que el pas del temps ho apaivagui tot reflecteix una irresponsabilitat supina. Encara més amb la perspectiva d'una més que probable repetició d'eleccions al Parlament de Catalunya, el mes d'octubre.

Mentrestant, la dimissió del vice­con­se­ller del govern Sergi Sabrià -en motiu de l’afer del miserable car­tell con­tra els Maragall­- és un símptoma més de la crisi de lide­ratge en la formació. No fa altra cosa que afegir més llenya al foc. El veig com un cap de turc que tapa elements de clavegueram.

Noranta anys després de néixer fa oposicions, fins i tot, per a cavar la pròpia fosa. Cal arribar al fons de la qüestió. Sense aquest requisit, pinten bastos en la recerca d'una figura de consens que faci per cohesionar el partit i impulsar-lo en un espai on els valors republicans esperonin mínimament una part de l'electorat. Al meu entendre, el nom d'Oriol Junqueras és aigua passada. Per diferents motius que no em pertoca a mi desgranar.

No oblidem que Sabrià s'identifica amb el sector de Marta Rovira. Va atacar directament Oriol Junqueras en una roda de premsa titllant-lo d'enfangar la situació i moure's només per rivets i tics egocèntrics. Tenen una mala peça al teler.

La militància no es mereix aquest desgavell. No es tracta de "fer fora l'Alzheimer de Barcelona". Això ultrapassa la mala bava. Desacredita del tot qualsevol principi ètic. Els cervells pensants d'aquesta campanya publicitària fastigosa han de foragitar-se del camp polític. "D'on no n'hi ha, no en pot rajar".

Cal fer cau i net davant el més mínim indici de podriment en les estructures o fonaments d'aquells elements que no tenen ni idea del què representa un concepte inicialment esportiu: el fair play. Tot no val! 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local