Xarxes socials

Noves maneres de incidir en política

Ai les noves tecnologies! Com ens agrada invertir el nostre temps en contestar aquell que interpel·la la nostra foto, el comentari més o menys encertat, depenent d’aquell que l’interpreta, s’ha sentit eludit o no, etc.

Avui en dia moltes de les persones tenen diverses maneres de intervenir en les xarxes socials, per ordinador, mòbil, tablet etc. Dintre d’aquestes eines trobem les diferents aplicacions com Facebook els propis blogs, o els diferents diaris digitals. Però el que més joc dóna és el de Facebook, atès que pots intervenir al moment en qualsevol lloc del món, des del teu mòbil.

Últimament he de confessar que en el meu municipi, Cubelles, hi ha alguns grups de facebook que han fet d’aquest una eina de crítica política, la qual, tot i que no intervenen massa els nostres representants, donen una petita esperança a aquells que han trobat en el mitjà una manera de que siguin escoltats, i contestats gairebé al moment, i així no han d’esperar uns mesos per ser contestats, si es que els contesten. Aquesta manera de incidir en la política crec que comença ha donar els seus resultats, malgrat que no la comparteixo, fer política és un altre cosa.

No obstant, vull matissar el fet de que, com a eina que és, te dues utilitats. Com totes les eines, la que serveix per comunicar incidències al consistori, o bé debatre un fet entre aquells ciutadans/es que vulguin intervenir de bona fe, i l’altre la que a través del anonimat en qualsevol excusa posant en evidencia als responsables de governar. Algun d’ells amb les tecnologies, crec que han perdut els papers.

He de confessar que jo també participo, en aquest joc, mirant de informar aquells que pensen que la culpa de tot sempre la te el govern, i encara més si la majoria dels que opinen no  saben ni com funciona una administració pública, ni les competències que aquesta te en el seu municipi. “La culpa siempre la tiene el gobierno”

Personalment he de confessar que alguns membres del govern tenen massa dependència al facebook, i son molt promiscus a intervenir, jo crec que massa, ja que aquesta manera de fer en política, pot portar encara més divisió dintre del propi equip de govern, ja que gairebé sempre son opinions personals no consensuades i en calen. Però be! Sempre pots dir que aquestes opinions son de partit.

La última anècdota és el fet de que la regidoria de Sanitat ha hagut de sortir del pas per desmentir les intervencions a facebook de diferents persones del nostre municipi les quals denunciaven: que la qualitat de l’aigua era gairebé perillosa per el consum. Es aquí on el CAP de Cubelles ha hagut de fer un comunicat dient que el clor en sang no te rellevància clínica.

Textualment deia això: Davant de l’alarma social creada sobre una possible afectació cap a la salut de les persones per la qualitat de l’aigua de Cubelles, i de la qual l’Ajuntament de Cubelles ha tingut coneixement a través de  les xarxes socials, la regidoria de Sanitat ha contactat amb la direcció del Centre d’Atenció Primària (CAP) Cubelles que ha desmentit que existeixi cap motiu d’alarma. 

La regidoria de Sanitat ha sol·licitat a SOREA, empresa adjudicatària del servei d’aigua, un certificat sobre la qualitat de l’aigua potable del municipi de Cubelles. L’empresa ha confirmat que es fan els controls habituals que marca la normativa i que es segueix el control del departament de Salut, sense que “s’hagi apreciat res anormal”.
No seré jo qui trenqui la tranquil·litat de les persones de Cubelles però aquestes respostes i aquests informes em recorden a aquells que durant molts anys varem demanar, al govern d’aleshores, els estudis de contaminació de la Tèrmica, els quals sempre estaven dintre de la permissibilitat. Vés quina cosa!  

No deixem de costat les conseqüències de les xarxes socials, però sense deixar de mirar-les de reüll, crec que la majoria d’opinions que es fan dintre d’aquestes, son això opinions personals, que en temps d’eleccions fa que sigui un mitjà per mirar de posar contra la paret les persones que tenen responsabilitat de govern. Fer-ho és legítim i el com, que cada un, ho faci com cregui oportú.

Ara bé, jo soc el primer crític amb la política del meu municipi, i molt, però sempre signo el que escric, amb els articles que publico al meu bloc, i no cal dir en els mitjans públics, siguin digitals o en paper. Pel que fa a les xarxes socials sempre hi ha una foto meva, mai hi ha un altre cosa. Aquesta és la meva crítica a les persones que actuen des del anonimat. Algunes hi ha.

Hi ha moltes pàgines a facebok que fan referència a Cubelles, i als administradors d’aquestes pagines els hi diria que a la majoria se’ls veu el llautó, no perquè personalment hi estigui en contra d’aquestes maneres de fer política, això l’hi correspon en el nostre govern, el que estic en contra es del fet de que diuen que no poden admetre propaganda política, ni de partits, però paradoxalment només hi ha comentaris de política.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!