Hotel d'Entitats

Les cagades no resoltes del passat que ara hem de pagar nosaltres

Eix. Casa del passeig Bardají

Eix. Casa del passeig Bardají

Sé que la meva actitud crítica no sempre és del tot agraïda per les persones que lideren les principals formacions polítiques de Cubelles. Però, caram, és que no em deixen cap altra sortida. Aquestes persones creuen que les meves opinions són fruit de ressentiments envers els partits dels quals vaig formar part. Sincerament, estic molt satisfet d’haver estat actor d’un canvi real al meu municipi i d’haver estat en contra de partits al govern que utilitzaven la força política legítima que tenien per atacar les persones que els molestaven i no endegar accions de millora per al nostre poble.

Aclarit aquest punt, avui malauradament tenim una prova més de les nefastes polítiques prepotents de partits que varen ser al govern; a voltes en solitari i d’altres en coalició amb altres formacions purament per interessos personals.

Tenim una petita nota informativa a Radio Cubelles, amb data, dia 20 d’aquest mes de  març i poca cosa més, d’un fet escruixidor que ve del passat i que ens comportarà als ciutadans/es de Cubelles una despesa valorada en 425.000 euros. I aquesta és tota l’explicació que el regidor d’Hisenda ha volgut donar a la població. Penso que en aquesta nota hi manquen moltes més coses, més enllà de comunicar el cost que implicarà per a les arques municipals.

Tots els partits, els quals presumeixen d’actuar amb transparència i claredat -paraules buides de contingut com es pot comprovar en el comunicat del responsable d’Hisenda-, el que han de fer és explicar el perquè el nostre Ajuntament ha de desemborsar aquesta quantitat de diners i per quin motiu.

No crec que hagi de ser jo qui hagi d’explicar als ciutadans/es de Cubelles tot el que va  passar quan es construïa l’Hotel d’Entitats i, posteriorment, amb el propietari de la casa del passeig Bardají, que fa cantonada amb la C-32. Els desacords entre el propietari i el govern d’aleshores va posar en marxa un procés judicial que, finalment, ha acabat perden el nostre Ajuntament. Jo tan sols diré que és qüestió de delimitacions entre construccions. L’única casa que no és, ni era propietat del consistori, era la que fa cantonada amb la C-32.

El que no puc explicar és de qui va ser la idea de no deixar els metres corresponents entre construccions que recull el nostre Pla General. Ni tampoc si algun dirigent polític prepotent es va saltar aquesta ordenança. Ni tampoc si hi hauria responsabilitats per a aquells que no varen fer complir el que la llei estableix. No sé si m’equivocaria gaire al dir que el govern de torn es devia pensar que les obres que es fan des del Ajuntament no han de complir les ordenances aprovades.

Apel·lant a la transparència obligada, però mai exercida per cap polític que ha estat al govern, no seria mala idea que a partir d’ara, en el traspàs de poders que es produeix en el corresponent Ple d’investidura, es faci pública una llista de tots els litigis que té l’Ajuntament i els noms de les empreses amb què s’han contractat serveis.

No hi ha dret que la gent del poble de Cubelles amb prou feines estigui informada d’un litigi que finalment ha perdut l’Ajuntament i que, ara, haguem de pagar gairebé mig milió d’euros. No hi ha dret que la gent no sàpiga els lloguers que paga l’Ajuntament, en concepte de què i a qui. Tampoc no hi ha dret que la gent de Cubelles no sapiguem si les persones responsables d’aquestes àrees han informat o no d’aquestes cagades.

Crec que ja és hora que el poble demani al govern la convocatòria d’una audiència pública perquè expliqui a tota la ciutadania aquesta gran inoperància d’aquells que se suposa que han d’administrar, defensar i vetllar per nosaltres. No espereu que quedi així. Manquen dos mesos per a les eleccions, tots han estat al govern i, per tant, tots haurien de donar la cara. Després, ja no hi serem a temps.

No hi ha excusa.       

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!