Eleccions municipals 2015

The Last of the Mohicans: L'última mohicana

No sé si el contingut d’aquest article serà del tot ètic, per allò de fer llenya de l’arbre caigut, però els fets són els que són, ens agradi o no. I en aquest cas, per salut democràtica, no puc restar en silenci.

El 21 d’abril d’aquest 2015 va tenir lloc a Cubelles l’últim ple d’aquesta legislatura. El que ningú es podia imaginar, però, era que acabaria de la manera tan penosa com ho va fer. Tanmateix, en honor a la veritat, no puc dir que l’actitud de l’alcaldessa fos estranya, atès que ja ens té acostumats a la seva indissimulada prepotència i l’excessiva gesticulació quan se sent acorralada.  

La creació d’una comissió per salvaguardar el patrimoni cultural i històric de Cubelles va ser el detonant del trencament evidenciat entre els seus companys de govern i, fins i tot m’atreviria a dir, de partit. Sens dubte, hagués estat millor per a tots un final de mandat i de carrera política més digne; però no, va preferir quedar retratada com l’última mohicana.

Ara resulta que l’alcaldessa de Cubelles intervé a les xarxes socials. I no creieu que entona un meaculpa per portar a ple l’esmentada proposta sense tenir assegurat que seria aprovada per els seus propis regidors. Mireu què diu textualment:

Mònica Miquel Serdà Comentar-vos que els partits que heu fet deixar la comissió de patrimoni local sobre la taula, dir-vos que l’heu cagat! Temps al temps! Pregunteu als vostres representants polítics que van pactar per deixar-ho sobre la taula, UC, Entesa per Cubelles, o ICV o abstenir-se com CiU. Us han enredat de mala manera. Ho sento.

És penós que per culpa del seu excés d’ego i de narcisisme hagi hagut que finalitzar la seva llarga trajectòria dedicada a la política d’aquesta manera, i a sobre maleint els seus propis regidors per les xarxes socials. Crec que la tutela de la seva cap no els ha fet cap favor, ni al grup municipal d’ICV ni als seus regidors. Sort en la teva jubilació.

Crec que alguna cosa està canviant a la vida política dels representants cubellencs/es. L’actual alcaldessa ja és l’última que quedava d’aquell grup de persones que vàrem començar en aquest món fa més de vint-i-cinc anys i és obvi que ja tocava una renovació integral dels caps de llista dels partits tradicionals.

Bé, desitjo molta sort als onze grups, partits, agrupacions i coalicions que lluiten per millorar políticament Cubelles.

L’únic que els hi demano és que no la destrossin més, que ja ha hagut de suportat prous desgavells d’aquells que diuen estimar-la tant. Visca Cubelles!!. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!