Cartipàs Ajuntament Cubelles

Parlem del cartipàs 2015-2019 de Cubelles?

Narcís Pineda (ICV), Rosa Fonoll (UC11-RCat) i Joaquim Macià (ERC). Eix

Narcís Pineda (ICV), Rosa Fonoll (UC11-RCat) i Joaquim Macià (ERC). Eix

Desprès de que els plens de investidura de tot l’Estat  hagin triat els seus alcaldes, ara estem en un altre dels moments més crucials de la legislatura, que és la presentació i aprovació del cartipàs, el qual es fa en funció de les pretensions del govern que ens administrarà els nostres impostos, les ordenances, els tempos, etc.. durant els pròxims quatre anys.

Fruit d’aquest cartipàs que també ha d’anar en funció de les voluntats polítiques dels que integraran el govern de Cubelles, i/o formacions que aquestes siguin de dretes o be d’esquerres, tot i que cada cop és menys la distància que separa aquestes dues ideologies, així ens anirà, però fins passats aquest temps no podrem fer un balanç del mandat d’aquells que ens han governat.

El cartipàs per mi  esta dividit en dues parts, una molt determinant que son les responsabilitats que tindran les persones i les dedicacions d’aquestes durant els propers quatre anys i un altre de molt oberta, que poden ser modificades, suprimides, o be ampliades depenent de com es desenvolupen les polítiques municipals.  

No se si es pot definir amb una sola paraula el cartipàs, potser un desig polític, intentant complir-lo al màxim possible, o també pot ser només, una declaració d’intencions que es posa a disposició pública per quedar be davant l’electorat, i en funció de les circumstàncies aquestes podran ser complides o no.

La segona part del cartipàs és on hi ha tota l’acció política-social dels gestos, voluntats i actes que satisfacin els ciutadans/es els quals siguin més o menys participatius. Encara que desprès molts dels que protesten no assisteixen ni en les audiències públiques, tot s’ha de dir. 

Però el govern de torn no ha de entrar a valorar si les persones son més o menys participatives, tot i que es fa, el que ha de fer un govern és, donar eines de participació menys enfarragosses, que siguin fàcils de ser utilitzades per a tothom, atès que moltes de les que tenim en aquest moment semblen fetes, més perquè la gent no les faci servir de enrevessades que aquestes son.

Crec que el govern entrant ha de prendre nota de moltes accions de la passada legislatura, ja que també en va formar part com és UC-11 i ICV i modificar moltes coses, començant per aquelles que no els varen satisfer, i que no van pogué modificar per no tenir l’Alcaldia, crec que amb accions com aquestes ja es notarà un canvi  real,  més que no pas mirar de inventar-se quelcom per semblar ocurrents davant dels Cubellencs/as.

En aquest cartipàs el que no hi ha de constar es la paraula estabilitat, ja que desprès de les diverses trencadisses de diferents governs d’aquests passats quatre anys, és una obligació mantenir-la de totes, totes.

Un altre paraula que tampoc tindria que sortir es, transparència. Aquesta acció també s’ha de donar per suposada tot i que cal millorar-la. Podrien començar fent-ho, publicant el document de l’arqueig que l’Alcaldessa entrant va firmar a l’hora de fer el jurament. O perquè no, l’estat de  les comptes, que han rebut del govern sortint, d’aquesta manera podrien fer balanç quan finalitzi el mandat.

Dintre d’aquestes paraules n’hi ha una que és la més potent, però a la vegada la més decebedora per tots els ciutadans, aquesta es: participació. Fins al moment crec que en puc atrevir a dir que poques, per no dir cap, de les accions de participació ciutadana que s’han fet al municipi de Cubelles, son realment decidides per els que varen participar, atès que desprès de les discutides propostes sempre hi ha les valoracions tècniques les quals la majoria dels casos son dirigides per els polítics, que son els caps de les diferents departaments del nostre Ajuntament.

Aquesta no és la participació manipulada que el ciutadà desitja del seu govern, no ens poden donar a les audiències públiques fets consumats, la participació real només es pot fer des de un referèndum, és aleshores quan les opinions transformades amb vots que tenen la mateixa validesa  els de Mar, els del poble, i les urbanitzacions, atès que tot el que es fa en un poble en pateix o be en gaudeix tot ciutadà del municipi. Això es participació tot lo demés es fer política.

El que vull dir amb tot això és que calen més fets i menys paraules, les quals gairebé sempre son buides de contingut. Ja n'hem tingut prou amb retòriques i discursos per lluir la seva dialèctica més com a parlamentaris per escoltar-se ells mateixos, que no pas com un servidor públic que és tot aquell que es presenta a unes eleccions municipals. Doneu-nos noves maneres de fer i tindreu aportacions sinceres i lleials.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!