Junts pel Sí a Cubelles?.

Els regidors de l'Ajuntament de Cubelles d'aquesta legislatura. Eix

Els regidors de l'Ajuntament de Cubelles d'aquesta legislatura. Eix

A Cubelles gairebé mai hem anat en consonància amb els governs supremunicipals, ni amb el comarcal, ni amb la Diputació, ni quan a la Generalitat confluïen governs d’esquerra, en el meu poble, els governs eren barreges amb els nacionalistes.

Ara que es fa un front comú independentista, es fan governs amb ICV que son el moviment de si es pot, i deixen la formació nacionalista de CDC fora del govern de Cubelles, tot i que encara no sabem si la cap de llista és de Unió, això seria encara més enrevessat.

Tampoc sabria on ubicar exactament el grup majoritari del govern que és UC-11, atès que en el passat va ser una escissió d’ERC (Reagrupament) podríem dir que és una esquerra ampliada, posant un matís no menys important, de que gairebé tots els seus components son ex militants de CIU. Quina escudella més barrejada. 

Destaco totes aquestes confluències amb el major respecte per a tothom, però no hem direu que no és un ingredient tan rebuscat que si tinguéssim que definir-lo com coherent diguem que en te ben poc, ara que això no treu que en un futur puguin entendres, al menys tota la legislatura.

Però, tots sabem que la política no es tan sols cosa de la formació del municipi, a voltes hi ha ordres de partit que fan que aquella estabilitat tan necessària i volguda esdevingui tan sols un desig.

Tot dependrà de com quedin les formacions que es presenten a les eleccions d’aquest 27S. Suposem que els guanyadors sigui la llista de Junts pel SI, i se suposa que els que formin el govern de la Generalitat son les forces d’aquesta candidatura, CDC+ERC i tots els moviments que si han volgut integrar d'escissions d’altres formacions polítiques com les del PSC, Avancem, Nova Esquerra, etc..

Aquest govern de la Generalitat no te res veure amb el del meu poble. Ser que per molts no és un problema, també ser aquella retòrica que sempre es posa per justificar pactes de govern inexplicables de molts dels municipis com el que es va fer el principi de la passada legislatura a Cubelles, ICV amb PPC. Sempre es diu. “Cada poble es diferent cada un d’aquets te la seva problemàtica”. Tenen raó, però sempre hi ha alguna acció de govern que els impedeix mantenir la unitat personal desitjada, com els temes d’Estat i/o de partit que fan que tinguin que prendre posicionament.  

No penseu que estic cridant el mal temps, ni molt menys, però hi ha una cosa que no m’esperava d’una formació compromesa amb el nostre municipi, personalment esperava quelcom més de CIU de Cubelles, que és, entrar al govern per seguir la bona tasca que va fer el temps que va estar al govern, i com no, preveien el que esta passant en la concentració de forces del junts pel SÌ la qual ja s’ha estava cuinant. Això també havia de tenir pes en la decisió, d'entrar o no en el govern municipal.

Però no, resulta que des de l’oposició, posició legítima triada per CIU, presenten una moció conjunta amb ERC soci de govern, de UC-11 Reagrupament, i ICV, en el Ple Ordinari del 15 de setembre demanant la adhesió a l’AMI, (Adhesió Municipis per la Independència) amb l'agreujament de que estem immersos en plena campanya de les eleccions catalanes. Serà que no hi ha hagut prou temps amb quatre anys per presentar aquestes mocions que ho hagin de fer ara!

No se qui va ser l’artifex de la idea de la moció en qüestió. Tampoc ser si es va fer amb la intenció de desestabilitzar un govern ja feble de per si, o si la acceptació d’ERC de Cubelles correspon a la seva immaduresa política, en tot els àmbits, i sentits.

Tampoc es que UC-11 hagi estat gaire intel·ligent, per no dir un altre cosa, per acceptar en l’ordre del dia aquesta moció, al no ser d’urgència. No saben ja el partits tradicionals de Cubelles que les postures partidistes son les que propicien la inestabilitat política i el desgovern?.

Llavors per rematar una possible desunió política a Cubelles surt el PSC demanant la dimissió del cap de llista d’ERC de Cubelles, per les histories de repartiment de propaganda electoral amb un acte com l'Onze de setembre. Home senyors Socialistes, no es pot complir les ordres de partit referent a la Diada de Catalunya amb un conflicte d’àmbit municipal, en un municipi que ja n’ha patit prou de manipulacions polítiques que no porten en lloc. Però bé, cada un fa política com sap, la pot fer constructiva, o be destructiva.

En definitiva si els grups polítics que formen el govern de Cubelles no posen les diferencies ideològiques en el calaix dels projectes podrits, poden córrer en un perill que no hi havien comptat, i que personalment no voldria que fos així, i és la candidatura de junts pel Sí.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!