Penedès

El Penedès ja té instruments

Jordi Cuyàs i Soler 10-12-2015 17:46 Lectures 1736

Després d’anys de reclamar que el Penedès tingués personalitat pròpia enmig de les zones metropolitanes de Barcelona i Tarragona que estiren molt, ens trobem avui en que ja tenim dos instruments imprescindibles per poder tirar endavant. Un és el reconeixement per part del Parlament de l’Àmbit Territorial del Penedès pel que s’ha començat a redactar el Pla Territorial amb la participació del propi Penedès a través dels Consells Comarcals.

L’altre és que s’ha dotat d’un organisme de trobada per posar-se d’acord tothom a l’hora de treballar pel conjunt del Penedès. Les Institucions Públiques i les Entitats del Penedès han decidit que fos la Fundació Pro Penedès el lloc de diàleg intern i així ho han escenificat els Alcaldes de les 4 capitals de comarca, amb presència dels presidents dels Consells Comarcals, de molts altres Alcaldes, Regidors i Diputats així com de representants d’entitats econòmiques, sindicals, socials i d’impuls al reconeixement del Penedès.

Evidentment que això no és tot, que cal el ple reconeixement i cal treballar de valent, però sí que eren dues mesures imprescindibles per avançar. Ara toca fer-ho bé.


Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No