Economia local

El Penedès: una vegueria també financera

Jordi Cuyàs i Soler 26-05-2016 19:52 Lectures 2308

Fa cent anys que un grup de persones, en unes circumstàncies molt diferents de els actuals però amb l’objectiu clar de que el Penedès disposes d’un instrument financer com els que es començaven a crear en altres llocs de Catalunya, varen crear la Caixa d’Estalvis del Penedès. 

Avui, quan la mala gestió i la cobdícia dels responsables d’aquella Caixa junt amb el desinterès de la societat penedesenca l’ha fet desaparèixer, continua sent necessari més que mai disposar d’un instrument financer que reculli una part de l’estalvi del Penedès, el faci créixer amb altres eines que hi ha a l’abast, acosti a les comarques penedesenques el més innovador en el camp del suport financer i segueixi també iniciatives serioses que estan arrelant al país en el camp de la banca ètica o de caixes sectorials que marquen un camí.

El Penedès té prou recursos humans i econòmics per tornar a ser un referent en aquest camp, adaptat a la situació actual en la que es necessiten instruments que impulsin les dinàmiques de les empreses i de les iniciatives d’economia social del territori. I la reconversió de PINNAE, nascuda de les restes de l’Obra Social de Caixa Penedès, en un instrument financer modern, en podria ser la llavor.


Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No