Mobilitat

Pacte Penedès marítim

Pacte Penedès Marítim . Eix

Pacte Penedès Marítim . Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al fil de la recent creació del pacte del Penedès Marítim, per crear una plataforma en defensa de la millora de la mobilitat, sota el mateix nom de la marca turística existent, m’agradaria escriure aquest article on vull dir, quin és el meu punt de vista sobre aquest moviment polític, a les portes d’una eleccions locals, que ha estat provocat per la pujada dels peatges de la C32 per part de la Generalitat.  

El primer que vull destacar és que des de el meu punt de vista, el nom ja per si mateix és excloent, a la vegada que confon a la gent. Pel que fa al nom de la plataforma, Pacte del Penedès Marítim ho considero excloent, per que s’obliden els seus promotors, que hi ha molts municipis d’interior que no s’han sumat encara i que no toquen a la façana litoral, i d’altra banda, jo hem pensava que els que s’havien alienat en aquesta idea, eren els mateixos que hi ha a la plataforma turística per que porten el mateix nom. Per aquest motiu penso que el primer que cal als municipis, és una mica d’imaginació a l’hora de ficar-se noms i trobar un terme inclusiu, per tots, jo proposo, Pacte per la mobilitat al Penedès.

Pel que fa a la proposta, la primera qüestió que tinc al cap, és que no entenc per que ara és tan important mostrar aquesta unió entre municipis per lluitar contra les pujades de l’autopista, si tenim en compte; que si li restem l’últim augment de tarifes, per la gent que viu a al Penedès i els ha de patir, ja era un problema. No entenc que ara els que governen els municipis, s’escandalitzin per aquesta qüestió, per que aquest problema ja existia al 2015, quan va començar la legislatura. És per aquest motiu que hem pregunto, no podien haver fet aquest front comú al 2015?. D’altra banda tampoc entenc ni crec que les presidentes dels Consells Comarcals no tinguessin coneixement del que es pretenia fer amb les autopistes, totes dues son del mateix partit que gestiona la Conselleria de Territori i suposo que alguna cosa deurien saber.

D’altra banda he vist que al escut de la seva plataforma a twitter, tenen un tren i una carretera de peatge, si els problemes de les carreteres de peatge ja son un llast en particular, per al creixement de la comarca, que tota la vida ha sigut governada per la mateixa gent, pel que fa a les Rodalies, encara els problemes son molt pitjors, el dèficit de trens per la línea  l’interior R4, una demanda històrica i molt necessària, que mai s’ha arreglat, tot i que la solució esta a tocar, allargant un tren que queda barat a una estació a tres parades de la de Sant Vicenç de Calders; la manca d’una millor connexió del Baix Penedes amb la resta de la província de Tarragona; l’elevadíssim preu del transport; es suma un dèficit exponencial en matèria infraestructural, i una dolenta connexió entre els municipis de l’interior i el sistema de transport per carretera, amb les estacions de tren que possibilitarien i millorarien les connexions amb el transport ferroviari de la gent que viu a l’interior que no estan a tocar a la façana marítima del Penedès. Si de tot això en aquesta matèria no han parlat i han posat sobre la taula millores estructurals, fins que no ens trobem a les portes d’unes eleccions, per que hem de creure que ho faran ara. 

Jo per acabar us diré que vist aquest moviment que ha sortit ara, i vist els seus principals avaladors, no hem crec gens ni mica que aquesta gent estigui per la feina de fer alguna cossa cosa concreta per millorar les connexions en transport ferroviari, o reduir els peatges, el que jo penso, com molts altres pensen, es que han sortit per fer-se la foto i res mes.  Penso que  si aquesta preocupació existís de forma real,  crec que els representants del poble haurien d’ haver posat a treballar al 2015 i no ara que tot olora a obtenir vots.

D’altra banda, i filant fets, hem preocupa molt que els nostres dirigents a Vendrell, ens neguin la possibilitat  de fer un Debat de l’Estat de la Vila a l’escola de musica Pau Casals, i si puguin utilitzar aquest espai per fer aquest acord de cartró pedra per figurar a la foto.

Antonio Garcia Leal
Portaveu de la Xarxa Vendrellenca

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local