Logis Penedès

‘La gran logística’ contra la indústria, l’agricultura i el clima

Verema al Penedès. Eix

Verema al Penedès. Eix

Aquests dies el Penedès ens hem situat al centre del gran debat que està sacsejant el món sobre com ens hem d’organitzar per no malmetre el planeta i assegurar el benestar dels nostres nets i netes. I és que al mig de les discussions de com viure sense escalfar més la Terra, de donar valor als productes de proximitat, de reduir la contaminació de cotxes/camions, vaixells i avions, se’ns plateja definitivament que el Penedès formi part del gran sistema logístic mundial, en el que molts centenars de grans vaixells transporten cada dia centenars de milers de containers per tot el món amb la única finalitat de portar productes que, molts d’ells, es podrien fer tranquil·lament en el lloc de destí, però es fan en països llunyans per estalviar una misèria als consumidors i fer rics als intermediaris.

Can Vies, al costat del Logis Penedès i dels projectes a la Conca d’Òdena, és la confirmació de que ens volen fer jugar el paper de “col·laboracionistes” amb la desfeta de la Terra tal i com la coneixem. Hem anat veient que el sentiment al territori és cada vegada més clar, no tant sols en contra d’ un espai o altre dedicat a aquesta tasca destructiva, sinó que som més conscients que aquesta “gran logística” (que no té res a veure amb el transport normal de mercaderies als llocs que no tenen aquell tipus de producte) ens destrueix no tant sols el paisatge i l’ agricultura, sinó també la nostra indústria (per que desapareixen molts llocs de treball qualificats en molts sectors començant pel tèxtil, la pell i la maquinària) i ataca el clima que farà que sigui penós pels nostres nets viure al planeta Terra.

El Penedès ens hem de sumar a la gran reacció mundial contra el canvi climàtic i treballar per ser una Regió Agroalimentària que produeixi productes de qualitat pel mercat proper metropolità i per exportar allò de bo que els altres no tenen, com els nostres vins, rebre els turistes que ens volen visitar i fomentant alhora la indústria “normal”, que ara es destrueix en benefici d’uns pocs, tot actuant com fan a moltes zones del centre d’Europa. I la Vegueria i el Pla Territorial han de ser les eines per fer-ho. Només així, amb una economia sostenible i saludable, salvarem el paisatge i, sobretot, el planeta per les noves generacions que ja ho reclamen !!!

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!