Vegueria Penedès

El COVID19 impulsa les Vegueries

Jordi Cuyàs i Soler 31-07-2020 9:58 Lectures 825

Si hi havia algun dubte sobre la necessitat d’implantar a Catalunya la divisió en 8 Àmbits o Vegueries, crec que la Pandèmia l’ha esvaït. A mesura que ha anat evolucionant l’afectació del virus ha anat quedant clar que el país està format actualment per 8 realitats ben marcades; així la Vegueria de les Terres de Lleida no té res a veure amb la de l’Alt Pirineu i Aran, ni per la densitat de població ni per les condicions de l’economia productiva, fins al punt que el sector hoteler de l’Alt Pirineu i Aran ha tingut de demanar que no se’ls confongui amb la de Ponent (Lleida); però la Diputació de Lleida, amb una burocràcia defensora de la divisió “provincial”, igual que les altres 3, ha continuat fent anuncis a tota pàgina confonent els 2 Àmbits i creant més confusió. O la Vegueria Penedès, que no està desplegada sobre el territori i 2 comarques de la qual (Alt Penedès i Garraf) van anar junt amb  l’Àmbit Metropolità o per lliure segons les pressions del moment durant la desescalada del Covid19. Dos exemples en els que es veu clar que cal organitzar el país en 8 Àmbits o Vegueries ja no només per que així ho va aprovar el Parlament, sinó per que la realitat s’imposa i fa palès que allò que va decidir el Parlament és una necessitat. Sembla que el Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, o les Comarques Gironines i les Comarques Centrals són una realitat que ha anat quallant, tot i que encara amb contradiccions, ja que cal posar al seu lloc el Baix Penedès i la zona de l’Anoia que va optar pel Penedès.

Aquesta realitat s’acabarà imposant i aquests dies hem vist com 5 grups del Parlament de Catalunya (JxC, ERC, PSC, ECP i CUP), que formen una àmplia majoria, ho han tornat a plantejar, el Vicepresident del Govern ho posa per escrit com a objectiu i el President es compromet davant l’entitat Pro Vegueria Penedès.

Estic convençut que aquesta vegada el desplegament del Govern en 8 Àmbits o Vegueries va de debò, entre altres coses per que no es pot tancar els ulls a la realitat ni fer més el ridícul, que com deia el President Tarradelles, és l’única cosa que no s’hauria de fer en política.

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No