Coronavirus

Replantejar les polítiques de confinament a la Vegueria del Penedès

Jaume Casañas. Eix

Jaume Casañas. Eix

Des del Partit Demòcrata de la Vegueria del Penedès demanen al Govern de la  Generalitat un replantejament de les polítiques del confinament d'aquesta setmana.

Entenem que la lluita contra la pandèmia de la Covid-19 ha de ser la prioritat, però  el mateix temps cal tenir present la idiosincràcia del territori català.

En el cas de la Vegueria del Penedès, les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) del territori  presenten dades diferenciades quantitativament, respecte als límits de rebrot que  han determinat les noves polítiques de confinament.

Des del Partit Demòcrata de la Vegueria Penedès creiem que el Govern de la  Generalitat hauria de tenir les mateixes actuacions que va tenir durant l'estiu a les  Terres de Lleida. Confinant en grau major els municipis de les ABS que presentaven  les dades més elevades de contagi.

No pot ser que a municipis d'algunes ABS de la Vegueria del Penedès, les dades  siguin contingudes i la seva activitat gastronòmica i comercial quedi reduïda a zero.

Cal tenir la capacitat d'adaptar les polítiques de confinament a les realitats  territorials que presentin dades negatives, però al mateix temps tenir les capacitat  de diferenciar els municipis de les ABS que tenen un comportament normal.

El sistema econòmic i comercial del país està tocat i a vegades costa d'entendre  que en alguns municipis que no tenen risc de rebrot se'ls apliqui polítiques de  confinament de realitats on la situació és complicada.

Per tot això, demanem ma esquerra al govern per tal de no perjudicar el sistema  comercial dels nostres municipis, que presenten dades que permetrien continuar a  la normalitat.

Jaume Casañas
President PDeCAT Vegueria del Penedès

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!