Coronavirus

Replantejar les polítiques de confinament a la Vegueria del Penedès

Jaume Casañas 17-10-2020 13:12 Lectures 610
Jaume Casañas. Eix

Jaume Casañas. Eix

Des del Partit Demòcrata de la Vegueria del Penedès demanen al Govern de la  Generalitat un replantejament de les polítiques del confinament d'aquesta setmana.

Entenem que la lluita contra la pandèmia de la Covid-19 ha de ser la prioritat, però  el mateix temps cal tenir present la idiosincràcia del territori català.

En el cas de la Vegueria del Penedès, les Àrees Bàsiques de Salut (ABS) del territori  presenten dades diferenciades quantitativament, respecte als límits de rebrot que  han determinat les noves polítiques de confinament.

Des del Partit Demòcrata de la Vegueria Penedès creiem que el Govern de la  Generalitat hauria de tenir les mateixes actuacions que va tenir durant l'estiu a les  Terres de Lleida. Confinant en grau major els municipis de les ABS que presentaven  les dades més elevades de contagi.

No pot ser que a municipis d'algunes ABS de la Vegueria del Penedès, les dades  siguin contingudes i la seva activitat gastronòmica i comercial quedi reduïda a zero.

Cal tenir la capacitat d'adaptar les polítiques de confinament a les realitats  territorials que presentin dades negatives, però al mateix temps tenir les capacitat  de diferenciar els municipis de les ABS que tenen un comportament normal.

El sistema econòmic i comercial del país està tocat i a vegades costa d'entendre  que en alguns municipis que no tenen risc de rebrot se'ls apliqui polítiques de  confinament de realitats on la situació és complicada.

Per tot això, demanem ma esquerra al govern per tal de no perjudicar el sistema  comercial dels nostres municipis, que presenten dades que permetrien continuar a  la normalitat.

Jaume Casañas
President PDeCAT Vegueria del Penedès

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No