Del 31 de maig al 2 de juny

Temps de Vi arrenca amb una reivindicació dels vins locals

"Hem de beure vins del Garraf, del Penedès i catalans no només perquè son d'aquí sinó perquè son molt bons". Amb aquesta afirmació el periodista Ramon Francàs va cloure la seva intervenció en la presentació de Temps de Vi. Del 31 de maig al 2 de juny, Vilanova i la Geltrú acollirà la segona edició d'aquesta fira dedicada al món vitivinícola.

  • Redacció |
  • 16-05-2013
Tapa a Tapa

Més de 55.000 tapes servides i nou rècord del Sitges Tapa a Tapa

Èxit rotund en la tercera edició del Sitges Tapa a Tapa amb més de 55.000 mil tapes venudes entre els 25 establiments participants, més del doble que l'any passat quan es van servir 21.000 tapes en total. Aquest any a més s'han batut rècords individuals, com és el car d'un bar que va servir més de 1.000 tapes en els tres primers dies de l'activitat.

  • Redacció |
  • 16-05-2013
Eleccions al CONSELL REGULADOR DEL CAVA

''Ens estem carregant el cava''

El fins ara president de l'Institut de Cava i vicepresident de Raventós i Blanc, Joan Amat, presenta la seva candidatura a presidir el Consell Regulador del Cava. L'elecció, a la que també hi opta Pere Bonet, director de Comunicació i membre de la comissió executiva del Grup Freixenet, es durà a terme durant el plenari de principis de juliol. Els vocals del consell seran els encarregats de donar suport a una o altra candidat.

  • Adrià Gala |
  • 15-05-2013
mostra de vins i caves del Baix Penedès

VIGRALLA2013 serveix 4.500 degustacions de vins i caves

Aquest cap de semana es va celebrar a Llorenç del Penedès la tercera edició del ViGralla2013, la mostra de vins i caves del Baix Penedès. Va ser un cap de semana molt intens farcit d'actes de tota mena. A la rambla, on hi havien instal.lats 12 cellers de la comarca i 2 restaurants, es van servir fins a 4500 degustacions de vins i caves, xifra que edició rere edició es va incrementant.

  • Redacció |
  • 14-05-2013
Promoció gastronòmica

El Sitges Tapa a Tapa bat records

Durant el primer cap de setmana del Sitges Tapa a Tapa 2013, s'han servit més de 15.000 unitats, 8.000 racions més que l'any passat. En total, participen en la iniciativa 25 bars o restaurants de Sitges que ofereixen fins al 12 de maig una tapa dissenyada especialment per a l'ocasió i una cervesa Estrella Damm.

  • Redacció |
  • 08-05-2013
Som Sant Sadurní

Nova edició del Maig Gastronòmic a Sant Sadurní

Per segon any consecutiu Som Sant Sadurní ha organitzat enguany el Maig Gastronòmic, que reuneix el bo i millor de la gastronomia local amb l'objectiu de fidelitzar els clients del comerç de Sant Sadurní i atraure'n de nous. L'any passat l'entitat va prendre el relleu com a organitzadors al Patronat de Turisme, que ara col·labora i dóna suport a l'esdeveniment.

  • Redacció |
  • 08-05-2013
es convocaven 600 hectàrees

Agricultura adjudica drets de plantació de vinya de la Reserva a Catalunya

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM) va publicar, el 15 de febrer de 2013, l'Ordre AAM/21/2013 per la qual es regula la Reserva de drets de plantació de vinya de Catalunya, i es convocaven 600 hectàrees.

  • Redacció |
  • 02-05-2013
1a Setmana Bio per l'Alimentació Ecològica

El projecte “Tasta el Garraf a l'escola” es presenta a Berga

El Consell Comarcal del Garraf i Node Garraf van participar ahir a una jornada sobre productes ecològics al menjadors escolars, organitzada pel Consell Comarcal del Bergadà amb l'objectiu de donar a conèixer experiències d'altres territoris en aquest àmbit.

  • Redacció |
  • 02-05-2013
VINS DE QUALITAT DE LA DO PENEDÈS

Nova collita de premis pel 47è concurs de vins de la Do Penedès

Divendres al vespre en el marc del nou Hotel Mas Tinell, s'ha dut a terme el lliurament dels premis que anualment lliuren l'Acadèmia Tastavins del Penedès i la DO Penedès, en el marc del seu concurs anual de vins. Aquest Concurs consta de 7 categories, més el premi especial al Xarel·lo més ben puntuat de tots els vins del Concurs.

  • Redacció |
  • 30-04-2013
Promoció gastronòmica

Torna el Sitges Tapa a Tapa amb més oferta i presència 2.0

25 establiments participaran enguany en la tercera edició del Sitges Tapa a Tapa, cinc més que l'any passat. L'activitat pensada des dels propis establiments sitgetans associats al Gremi d'Hostaleria per a promoure l'oferta de tapes i aperitius del municipi compta, un any més, amb la col•laboració de l'Agència de Turisme de Sitges i Estrella Damm. Així durant 10 dies es podrà gaudir d'una tapa i una cervesa a Sitges per 2,40€.

  • Redacció |
  • 22-04-2013
Setmana Santa 2013

El Penedès, tasta'l arrenca amb força

El menú basat en els plats del projecte “El Penedès, tasta'l” va ser tot un èxit durant els dies de la passada Setmana Santa. El menú consisteix en una selecció de 12 plats (4 primers, 4 segons i 4 postres), tots ells elaborats amb productes de proximitat provinents dels artesans de l'Alt Penedès.

  • Redacció |
  • 11-04-2013
La Fira vinícola més prestigiosa d'Europa

Els vins del Penedès, a la fira Prowein d'Alemanya

Un total de 56 cellers elaboradors de vins i caves de les diferents denominacions d'origen reconegudes a Catalunya, a més de 3 entitats sectorials, s'han presentat a la fira Prowein d'Alemanya amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM). La participació en un estand que dóna cobertura de marca i prestigi de país, i que es porta a terme sota la direcció i coordinació de l'empresa pública Promotora d'Exportacions Catalanes (PRODECA), del DAAM, ha permès a les empreses participants establir i consolidar contactes comercials.

  • Redacció |
  • 26-03-2013
Ruta gastronòmica

Ruta de les Cassoletes a Calafell, del 22 al 28 de març

Aquest divendres, 22 de març, comença a Calafell la Ruta de les Cassoletes, una iniciativa gastronòmica que duen a terme quinze restaurants de la platja de Calafell, amb el suport de l'Ajuntament de Calafell, i que tindrà lloc fins dijous, 28 de març.

  • Redacció |
  • 21-03-2013



Articles d'opinió

Avui destaquem al directori Eix Guia

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local