Rodalies

La mobilitat sostenible al Baix Penedès a través de la millora del servei de Rodalies

Estació del Vendrell. Eix

Estació del Vendrell. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Al fil dels últims missatges llegits a les xarxes socials sobre la nefasta situació dels serveis ferroviaris del Baix Penedès per la línia interior, vull deixar reflectit en aquest article la meva opinió sobre els problemes històrics de l’R4 que per una banda ni de llarg es tan difícil de implementar una solució per millorar la seva connectivitat, i que d’altra banda requereix d’una solució estructural per garantir i ampliar el servei per tenir una connexió sostenible i segura amb l’àrea metropolitana de Barcelona i Tarragona.

El primer que vull deixar palès en aquest article per contestar a una proposta llegida a les xarxes socials, seria que per poder tenir dos trens a  l’hora per la línia R4 bastaria amb fer que els trens d’aquesta mateixa línia que surten de Vilafranca del Penedès que queden varats a l’estació dels Monjos, sortissin de l’estació de Sant Vicenç de Calders, aquesta és la solució tècnica per aquest problema que ens donaria un tren cada mitja hora a partir de les 8:00 del matí. Sobre la millora estructural dels serveis per la línia interior i l’enllaç estratègic de mar i muntanya del Baix Penedès a l’estació de Sant Vicenç de Calders com a eix d’enllaç ferroviari amb les dues àrees metropolitanes, caldria deixar palès que és molt necessari treure d’aquesta línia les mercaderies per garantir una millora generalitzada dels serveis. Pel que fa a l’augment dels trens de la línia R4 cal dir que això està en mans de la Generalitat, que és qui posa els serveis.

Sobre la qüestió de les mercaderies hem d’articular una forta l’estructura civil recolzant a la plataforma Mercaderies per l’Interior amb la qual van subscriure un conveni de col·laboració, per què necessitem un pol civil sòlid i ben definit que lluiti per un canvi substancial que impulsi millores als serveis de transport públic, que requereix de l’eliminació del pas de les mercaderies.

Des de la Federació Xarxa Vendrellenca treballem de forma clara i continuada en millorar el transport ferroviari i les seves infraestructures, per què entenem que és aquesta medi, l’element de transport aglutinador d’usuaris sostenible i segur per millorar la connectivitat de la nostra comarca amb l'Àrea metropolitana de Barcelona i la de Tarragona. En aquest sentit ara per ara hem presentat propostes de millora de serveis; tenim previst parlar amb grups al Parlament de Catalunya i presentar propostes; i hem demanat una reunió amb Rodalies. 

Cal deixar palès que com a solució urgent i fàcil a curt termini, que treballarem per la connexió amb el cinturó industrial de Barcelona i l’enllaç de l’R8 amb la Universitat Autònoma a Martorell, augmentant els R4 i demanant millores d’interconnexió amb R8.

Per acabar us diré que a la nostra entitat no cal que la voteu a les eleccions, nosaltres portem treballant aquest temes des de 2016, any de la nostra fundació i seguirem fent-lo ara i després de les eleccions municipals amb uns objectius clars i transparents en nom de tots vosaltres per què necessitem solucions pel transport públic. Finalitzo aquest article dient-vos que aquest any raspat que queda de legislatura, us trobareu a tots el polítics de la comarca ocupats dient-vos que van a treballar per trobar una solució, però que la realitat tangible i visible és, ni els Batlles de la pancarta, ni els governs locals; ni el Consell Comarcal, ni la Taula del Penedès amb diputats del Parlament inclosos, han aconseguit que un tren que queda varat als Monjos arribi de servei a Sant Vicenç de Calders donant solució a una demanda simple però històricament necessària.

Antonio Garcia Leal
President de la Federació 
Xarxa Vendrellenca

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local