Impugnació lleis

En diuen conflicte de comptències, però és un conflicte amb l'IBEX 35

Jordi Cuyàs i Soler 05-05-2016 13:39 Lectures 2345
IBEX 35. Eix

IBEX 35. Eix

Finalment les grans empreses de l’IBEX 35 que controlen els sectors claus de l’economia de l’Estat, gràcies a que controlen el BOE, han decidit embolicar-se amb la bandera espanyola i impugnar totes les lleis del Parlament de Catalunya que els obliguen a ser responsables davant la ciutadania del seu país. I ho fan amb les de Catalunya per que els altres Parlaments de l’Estat (el central gens i els autonòmics pocs) no estan legislant en temes que els afecti tant directament.

Així en pocs dies el Govern d’Espanya “en funcions” ha recorregut al Tribunal Constitucional, i per tant ha suspès, dues lleis claus en aquest sentit, la que posa un impost a la producció d’energia nuclear i la que obliga a activar socialment els habitatges buits. A aquestes s’hi sumen, entre altres, la de l’impost als dipòsits dels bancs, que es va recórrer (i per tant inutilitzar) fa pocs mesos i la dels grans centres comercials perifèrics. És evident que el Govern d’Espanya a qui fa cas és als oligopolis de la banca i l’energia, que junt amb les grans empreses de construcció (que cada vegada entren en més camps, alguns d’ells de caire social amb tot el desvergonyiment) i de distribució, són les que dicten al Govern d’Espanya el què han de fer.

I tot això ens afecta a la gent de Catalunya per partida doble, ja que per un costat es deixa d’ingressar prop de mil milions d’euros, necessaris pel pla de xoc social, i per altra es deixa sense drets als sectors més vulnerables de la societat, cosa que els hi facilita anar laminant els drets socials i laborals, jugant amb la necessitat de la gent. De rebot ataquen el model social i comercial de Catalunya. Tota una jugada del Lobby espanyol (el que realment “ens roba”) que és amb qui tenim un conflicte profund. Però estic segur que tindrem una reacció fulminant al nostre país amb efectes semblants als de la sentència del Constitucional contra l’Estatut l’any 2010.


Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No