Política

Pedro Sánchez, president de tots

Francesc Carafí 14-08-2018 10:15 Lectures 577

El mon de la política, la classe política, volia un “enrenou, nous aires”. El congres dels diputats (diversitat de veus de centre-esquerra, esquerres), varen votar i elegir a un nou president. Pedro Sánchez és el president de tots i totes.

Un canvi que s’ha fet realitat. Una realitat que en dos mesos s’ha vist, s’ha palpat i ha calat entre la ciutadania.

Jove i amb ganes de treballar, Pedro Sánchez, haurà d’escoltar i dialogar, aprendre i actuar, manar i governar bé. Tindrà obstacles i adversitats. Comunitats autònomes amb frontal i total oposició, també exigències.

Pedro Sánchez és el president de tots els espanyols i totes les espanyoles. President de una país, Espanya, que alhora té la supervisió de 17 autonomies. Unes ja estan encaminades, i altres com Catalunya, encara els hi manca recorregut (més autonomia, més finançament, traspassos pendents ...).

Catalunya, ha estat durant el  mandat del Sr. Rajoy (7 anys), oblidada i desatesa. Sense reunir-se la comissió bilateral (Espanya-Catalunya). Competències que no han estat traspassades.

Sr. Torra, president de la Generalitat, no es posi nerviós ni  faci posar nerviosos als demes. Mantingui responsabilitat i comprensió. Ma estesa i transparència. Cordialitat i serenor.

El Sr. Sánchez, com vostè Sr. Torra, hauran de transigir, superar barreres, maniobrar situacions, Fer molts zig-zag, interpretar i assumir fets i qüestions candents, Ànims i Endavant!.

La columna d'en Francesc

Francesc Carafí

Francesc Carafí

Ganes d'escriure per donar a conèixer a la gent

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Una sentència dóna suport a una escola bressol que va denegar la matrícula a un nen no vacunat. El jutjat Contenciós Administratiu de Barcelona ha conclòs que els pares del menor obliden els drets dels altres, i pretenen imposar una opció minoritària -la de no vacunar-, per sobre del dret a la salut de la resta d'infants i les seves famílies

Què et sembla que una escola bressol pugui denegar la matrícula a un nen no vacunat?


Malament