Política municipal

Recordant les paraules d’en Pep Marrasé

Moltes coses i cap han canviat al Vendrell en la darrera legislatura. Només ens cal literatura i fantasia per passar d’un costat a l’altra d’aquesta dualitat que cadascú pot resoldré segons li convingui. Jo donaré la meva humil opinió i cadascú doncs endavant amb la seva, com més en puguem escoltar possiblement estarem més propers a la objectivitat que alguns polítics sembla que la coneguin de compartir taula cada dia.

Hi ha unes paraules del Pep Marrasé que he recordat en els darrers quatre anys i segurament seran aplicables a la propera legislatura. En el debat que es va fer a la Lira aquest polític vendrellenc que en aquells moments defensava els colors d’ERC va dir que al  Vendrell els programes de campanya electoral municipal poden servir per la propera cita amb les urnes perquè la major part no es desenvolupen en una legislatura i tornen a quedar totalment utilitzables per als propers quatre anys. Aquesta és el missatge que jo vaig entendre d’aquest nouvingut a la política activa i que a mig camí es va haver d’acollir a l’ombra del govern perquè la seva companya es va passar a l’oposició emportant-se les sigles del partit. D’aquell acte per conèixer els 10 candidats al Vendrell i els seus programes recordo principalment aquest idea espremuda amb força i energia en l’arena electoral. De la resta, doncs una mica com sempre i a tot arreu.

Han passat quatre anys i veig que les sàvies paraules d’aquest regidor es poden tornar a aplicar en la propera cita del maig. Només cal una mica de “photoshop” com als cartells de la majoria dels candidats que sembla que alguns els hagin recuperat de l’àlbum de la primera comunió.

Aquesta ha estat una legislatura presumptament complicada, però en realitat ha estat tranquil·la perquè fins els més dolents de la pel·lícula han acabat donant suport a l’equip de govern en els pressupostos amb el vot favorable o amb l’abstenció. Qui dóna suport a un pressupost també ho fa al govern. Aquí està la base de la gestió de tot plegat encara que no surti cada setmana al Perquè? de la televisió local.

Aquest tripartit original que va començar molt poc abans que expirés el termini legal per a la seva constitució es  va signar un document que està penjat al web municipal que recull l’acció de govern d’aquesta legislatura. En total hi ha 10 punts  que toquen una mica tot plegat amb aspectes concrets i altres més donats a la ciència ficció. Donaré un cop d’ull a tot plegat. En el punt número 1 ja es parla d’uns tècnics coordinadors que encara treballen per l’obra social perquè encara està pendent que la part salarial d’aquesta tasca es materialitzi en els seus escollits. Només es funcional en un parell d’àrees perquè un tercer afortunat  va preferir a mig camí  provar sort en una altra administració pública. La cosa està encara penjant per si algú ho vol arreglar. Evidentment la cosa no ha estat gens fàcil, en aquesta legislatura on crec que hem tingut uns cinc interventors accidentals. En el punt número tres d’aquest document se’ns parla d’un Pla d’Acció Municipal que s’havia de fer públic abans del 31 de desembre del 2015. Evidentment desconec la realitat d’aquest document. La veritat és que no em sona de res, no sé pas. Al punt número quatre es parla d’impulsar l’administració electrònica. Evidentment Aquest verbs genèrics amb poca cosa ens treu prou per entrar dins la seva definició, però una mica després es apareix la creació de l’oficina de control de convenis, contractes i concessions. Doncs d’això, el més calent és a l’aigüera. Més endavant se’ns parla del Reglament de participació ciutadana i del Regidor 22. Dos elements que també es poden reaprofitar per a la propera cita de maig. A més és una cosa que pot donar molt de si. Després ja ve el tema del dret a decidir i de formar part de l’AMI ( Associació de Municipis per la  Independència). Evidentment això es va portar a terme però clar aquí el Psoe tenia molt a dir i no va fallar encara que els nous fitxatges  de la coalició van emetre el seu vot particular. Després tocava el quedar bé amb les reduccions en els tributs en  els impostos i ordenances als menys desfavorables.

Evidentment això va quedar aquí en bones intencions. Un altre punt que també es pot reorientar en les properes municipals. En el vuit tornem amb el Pla General que és del 2000 i que està allí esperant que algú li faci una revisió actualitzada i en el següent punt doncs una mica de reactivació econòmica que ha quedat en bones paraules menys l’ordenança de terrasses que si que s’ha aprovat. La Fira i el Turismar segueixen allí en mans de la gastronomia de pa, pernil i vi que són els motors bàsics d’aquestes testimonis ancorats en el passat.

Tanquem amb  el punt deu que després de bones intencions parlen d’un campus universitari d’estiu que també ha quedat en el total oblit. Doncs aquí teniu xixa totes les formacions per fer el vostre programa electoral. És una llàstima Josep Marrasé que tu també hagis caigut en la trampa de les teves sàvies i oportunes revelacions electorals. No és culpa teva. Vinga ja podeu anar fent el programa electoral.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!