Via pública

Les façanes

Francesc Carafí 27-10-2019 12:44 Lectures 501
Ateneu de Sant Sadurní d'Anoia. Eix

Ateneu de Sant Sadurní d'Anoia. Eix

Las façanes públiques i privades de un municipi s’han de preservar i mantenir. Formen part de la modernització i conservació del paisatge urbanístic.

En un poble, al igual que en una ciutat, la vessant arquitectònica d’aquesta part que forma el conjunt de l’edifici, ha de ser totalment conservada o renovada. No a façanes “deixades, oblidades”. La bellesa, estètica municipal, és sens dubte el que defineix i situa en primera línia o no, al poble o ciutat en la que convivim.

En la població de Sant Sadurní d’Anoia, es poden veure dels dos tipus, públiques i privades. I evidentment es nota molt, si la reparació es fa o no. En les privades, els seus propietaris no li donen la importància que es té de donar. La seva netedat i pulcritud, són dues virtuts a tenir en compte.

Les publiques, el mateix nom ho diu. La regidoria o àrea corresponent, és l’encarregada de reformar-arreglar aquest conjunt, que és part fonamental de les façanes.

D’aquí venen les “subvencions-ajudes”, que els ajuntaments destinen per les rehabilitacions d’aquestes, ja siguin públiques i o privades.

La columna d'en Francesc

Francesc Carafí

Francesc Carafí

Ganes d'escriure per donar a conèixer a la gent

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres