Pla Territorial del Penedès

La Diputació ha d’allargar l’activitat de ‘Cales de Pacs’?

Des de fa un temps, el camí asfaltat que uneix Les Cabanyes amb Pacs ha incrementat notablement el pas de camions, convertint-lo en un problema de seguretat viària; aquest increment de camions, a falta d’altra explicació pública, es deu a què la pedrera de Cales de Pacs s’està esgotant i estant portant la major part de pedra per fer calç des d’altres pedreres. Si això és així, tal i com sembla, caldria afrontar d’una vegada que la pedrera està a la fase final i que cal plantejar la finalització de l’activitat, en comptes de buscar alternatives que no es justifiquen, com fer-hi asfalt o treballar amb pedres d’altres llocs (per cert, una pedrera no és un polígon industrial on s’hi pot fer de tot, és un lloc per extreure pedra mentre n’hi ha o se’n té la concessió).

Vist des de la perspectiva del Pla Territorial del Penedès, seria bo que Cales de Pacs es plantegés el seu futur immediat ara que la societat busca noves solucions als problemes que tenim, com el de la producció d’energia sostenible, per exemple; segur que parlant es poden trobar solucions interessants pel territori i per l’empresa, abans de veure’ns abocats a un d’aquells conflictes que desprestigien el territori i als seus agents econòmics.

En aquest context segurament valdria la pena que la Diputació es plantegés millorar la comunicació d’aquesta zona del Penedès ajudant a resoldre els problemes de fons. I si un dels problemes és la comunicació de la carretera de Vilafranca / S. Martí pel trànsit pesat que va cap a Barcelona, potser podria ajudar a fer realitat el que marca el Pla de Vilafranca que fa passar el Balcó de les Clotes tocant per darrera el Cementiri i el Camp de Futbol en comptes de passar per davant, avançant la construcció que han de fer els propietaris d’un Pla Parcial (que després ja es recuperaria). Hi ha marge per fer futur; no cal allargar el passat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!