Ensenyament

Autocomplaença

Jill Wellington / Pixabay

Jill Wellington / Pixabay

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Però no només és que estem a la cua en comprensió lectora i baixant. És que el professorat català és medalla de bronze en satisfacció professional. Ho diu el mateix estudi PIRLS. El 81% dels professors i professores de Catalunya ens sentim molt satisfets amb la nostra feina. Ole, nosaltres! Jo em pensava que estava tothom capcot, preguntant-se què podia fer per millorar el nivell d’aprenentatge dels alumnes i resulta que no, que a tothom ja li està bé, que hem passat una pandèmia i una repressió política i ui,ui,ui! Ja estem contents!

A veure si serà que no tenim gran cosa a ensenyar? A veure si resultarà que els professors ja comencem a tenir un nivell prou baixet com per a no veure-les? A veure si resultarà que penjar cartells amb faltes d’ortografia no era normal? (que aixequi la mà el docent que no té una falta d’ortografia exposada al seu centre) Ves, qui ho havia de dir! Però si era segur que sense saber-ne ni un borrall es podia ensenyar la mar de bé! Em tocaria molt la pera que els cunyats i les veïnes tinguessin raó i fóssim un gremi de vividors que no foten l’ou.

Falco una anècdota per amanir la qüestió: Una amiga meva va anar a la reunió de pares preceptiva de quart d’ESO. La tutora -una noia jove i dinàmica que és la professora de català- li va comentar que estava una mica cansada per una lesió que arrossegava a l'”hombru”. A la meva amiga li va sortir el rampell i no va poder evitar corregir-la: a l’espatlla. Pobra! llavors sí que li van caure les orelles a terra quan la professora -tota seguretat- li contesta: “No, no, aquí, a l'”hombru”. Però això a primària no passa, oi?

I no, no hem d’exigir el nivell més alt de català a tots els professors. Només caldria tenir unes titulacions que fossin fiables, sòlides, que responguessin sobre uns coneixements adquirits. I això començant pel títol d’ESO. I si això s’ha de fer amb una revàlida, doncs es fa. Que ja està bé de la broma! I si les titulacions certifiquessin uns coneixements i no la mera existència d’un subjecte pacient, llavors tampoc no suspendrien les proves d’aptitud la meitat dels candidats a mestre. Jo no, jo no estic satisfet jugant a l’últim equip de la classificació. I ni de conya estaré mirant-me el melic cantant-me cançonetes de bressol i bevent caipirinhas. Xatos! Que hi ha feina! Desperteu! A una generació d’analfabets se’ls enfot la innovació educativa. El que necessiten és aprendre a llegir.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local