Coronavirus

ERTE pels polítics

Francesc Carafí 05-04-2020 19:31 Lectures 452

M’agrada la política, escolto als polítics, però és moment ara, ara toca com passa a la ciutadania, un “erte” pels polítics. Estem passant moments difícils, complicats pel coronavirus. Estem veient com des de altres sectors, segments de la societat (futbolistes, actors, empresaris, donacions particulars) fan el gest, fan el pas. Per tant els polítics no han de ser menys, i han de fer l’esforç d’aplicar-se un erte.

Un erte just per ells, que demostri sense pal·liatius “la necessitat i el compromís” vers la ciutadania. D’aquesta manera els diners dels seus salaris es podran destinar a causes més vitals, com poden ser la sanitat i les persones en condicions vulnerables.

El que no esta bé, és el cas d’Andalusia. Podemos Andalusia demanava una rebaixa en el sou dels parlamentaris i la resta de partits (PP, Vox, Cs i Psoe), no ho van secundar.

Si estaria bé, d’acord amb aquest erte, que fossin els polítics “justos i necessaris”, els que es quedessin en el congrés dels diputats (Comissió Permanent), per legislar i controlar en aquest període temporal, la situació i emergències del país.

Un erte pels polítics no és una exageració, és una demanda, que com a tot ciutadà es pot demanar perquè sigui una realitat. Els mateixos polítics amb aquest comportament ètic han de ser conscients i humans, per entendre i recolzar aquesta iniciativa, amb la finalitat de eradicar aquest virus, aquesta pandèmia.

La columna d'en Francesc

Francesc Carafí

Francesc Carafí

Ganes d'escriure per donar a conèixer a la gent

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres