Mobilitzacions

Sitges o Gilead? Què vol Vox?

Convocatoria Vox Sitges. Eix

Convocatoria Vox Sitges. Eix

A la serie de TV, “El cuento de la criada”, basada en la novel·la homònima de Margaret Atwood, l'acció té lloc a Gilead, un país governat per un partit feixista, ultracatòlic, masclista i homòfob.

Com va sorgir aquest país? En aquesta ficció televisiva no t'ho expliquen d'una forma lineal, sinó que és a través de flaix-backs dels seus protagonistes, amb els seus records, els que d'una forma coral deixen entreveure com la gent normal del carrer no va preveure la dictadura fins que ja la tenien a sobre.

Estem veient com el món cada cop és converteix en un lloc més pobre per a les llibertats, des de Trump a Salvini o Bolsonaro, són homes blancs, encorbatats i occidentals, que diuen ser els valedors d'una única veritat, inqüestionable, inapel·lable: Fan creure a l'opinió pública que només ells poden salvar-la. El malestar cerca messies, o els líders messiànics apareixen quan van maldades. El cas és que, aquests  homes, volen mantenir un ordre blanc, catòlic, masclista i homòfob. Volen fer retrocedir les nostres societats per mantenir els privilegis que històricament els hi han donat per la seva condició d'homes i que s'han basat en la desigualtat de la dona i de les minories respecte d'ells.  Per això posen l'accent en aquestes minories, com si a sobre de la marginalitat amb que han sigut tractades fossin les responsables dels problemes de les nostres societats, com ja va fer el nazisme a Alemanya.

En aquest context de dretes reaccionaries i populistes, hi han unes eleccions a Andalusia i Vox es planta amb dotze diputats a la Junta. Això els hi dona força i un altaveu als mitjans de comunicació, que aprofiten per treure's la careta. Les  #ExigenciasdeVox ha sigut TT a Espanya. I no és per a menys. El seu document d'exigències per donar suport al nou president de la Junta d'Andalusia planteja coses tan aberrants com deportar 52.000 persones en situació irregular, la derogació de les lleis de Memòria Històrica i Contra la Violència deGènere, així com desactivar la llei andalusa de protecció dels drets dels col·lectius LGTBI+. Dit d'un altre manera, volen assenyalar i perseguir
aquells col·lectius minoritaris o en situació de vulnerabilitat com persones immigrades, les dones o les minories sexuals, que sovint, tot i les lleis en vigor, encara pateixen l'odi i la violència d'homes sense escrúpols com els que s'amaguen darrere de la creació de Vox.

I de tot el Garraf, escullen Sitges, la ciutat més oberta, més intercultural i referent mundial del respecte a la comunitat LGTBI+, per muntar  una paradeta  informativa en la que se suposa, explicaran que van en contra de les persones migrades, les dones i les minories sexuals. O potser ho taparan i faran un discurs anticatalanista per defensar la grandiositat de la pàtria que tant estimen. O diuen estimar. Per què si estimessin Espanya ho farien tal com és, oberta, feminista, intercultural i marica. Però com els maltractadors de manual, no estimen, s'obsessionen, menyspreen i volen fer canviar el seu objecte de desig, subjugar-lo a les  seves voluntats. I això no hi ha bandera que ho tapi.

Voldran presentar-se a les Eleccions Municipals 2019. Sitgetans i sitgetanes, no ho dubteu, no us ho diran, però si voteu Vox esteu votant Gilead. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!