Municipals 2019

GUANYEM SITGES (SITGES EN COMÚ, MES, CUP) - AMUNT

Compromís

Quines són les 5 primeres accions que es compromet a tirar endavant si és nomenat alcalde/alcaldessa o el seu partit forma part del govern?

1) Obrir l'Ajuntament, passar del concepte de participació democràtica a una idea global de democràcia participativa. Que la participació no sigui una regidoria sinó que sigui l'eix transversal de l'acció política afectant a tota acció de Govern. Un punt urgent a tratar és si cal alentir el procés d'urbanirzació dels carrers de l'eixample de la Plana.
2) Habitatge i planejament: Implementar un pla de xoc contra l'emergencia habitacional que hi ha a Sitges i revisar el planejament urbanistic a la Plana. Mesures com construcció d'HPO de lloguer i públic, inspeccions i sancions als 2000 HUT il·legals que es calculen a Sitges, adquisició d'habitatge públic a través dret a tampteig, foment d'alternatives com les cooperatives d'habitatge, creació d'una borsa local d'habitatge de lloguer assequible o el gravament dels pisos buits. També cal revisar el Pla que implica una gran densitat d'habitatges a la zona reservada per l'HPO en comparació amb els xalets i pisos de luxe que estan planejats al voltant. Cal evitar la segregació.
3) Ajuntament feminista: Com el primer punt, el feminisme no ha de ser un simple eix de treball més sinó que serà una línia política transversal que guiarà totes les accions polítiques del govern

4) Auditoria interna a l'Ajuntament: Que ens permeti fer una radiografia de les càrregues de treball, els tipus de contractació, les responsabilitats de cada plaça, etc. També des d'una perspectiva de gènere (sectors més i menys feminitzats, possibles biaixos salarials, conciliació, etc.). 
5) Neteja:  Enfrontar el problema de neteja que té el poble. Estudiar fer una contractació extraordinària del servei de neteja viària per uns mesos puntuals.

Candidats

Xavier Salmeron Carbonell

Xavier Salmeron Carbonell

Treballa en l’àmbit de la comunicació i en la gestió de projectes de transformació digital. Ha sigut president de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges i participa activament en diferents associacions cíviques nacionals com l’ANC i Òmnium, com associacions culturals de la vila. Tanmateix ha format part de diferents comissions municipals per designació del Plenari municipal.

Júlia Vigó Pascual

Júlia Vigó Pascual

Politòloga. Actualment treballant en l’àmbit dels Drets Humans i la construcció de pau a Colòmbia com a tècnica de projectes de Cooperació i Educació per la Justícia Global. Entregada i compromesa. Sempre disposada a compartir i construir col·lectivament. Membre activa del teixit associatiu de Sitges, on forma part de l’assemblea feminista ‘No em toquis la Tecla’ i de l’Ateneu popular de Sitges

Javier Avendaño Conde

Javier Avendaño Conde

Sociòleg. Tècnic de desenvolupament local a l’administració local. Amb òptica crítica i transformadora. D’esquerres i convençut de que un altre món no només és possible, sinó necessari. Participa a Sitges en Comú i ha estat vinculat a la Plataforma CAP Sitges. Forma part del Consell Nacional de Catalunya en Comú.

Laura Martínez Villanueva

Laura Martínez Villanueva

Diplomada en Estadística i estudiant el Grau de Relacions Laborals i Ocupació. Empleada municipal de Sitges. Feminista. Entusiasta. Optimista. Exigent. Involucrada activament en projectes culturals i festius de la nostra vila. Actualment membre de les Barraques de Sitges i del Consell del Patrimoni Festiu de Festa Major de Sitges.

Marc Macià Martí

Marc Macià Martí

Graduat en Enginyeria Multimèdia, i Dissenyador gràfic de professió, actualment és responsable del departament de màrqueting d’una empresa de tecnologia. Ha estat regidor en l’última legislatura, és militant de MES Moviment d’Esquerres i col·labora amb entitats locals i nacionals com el Casino Prado, l’ANC o Òmnium Cultural. Forma part de la Junta de l’AMPA i del Consell Escolar de l’Escola Miquel Utrillo.

Pol Vigó Pascual

Pol Vigó Pascual

Alba Gràcia Pañella

Alba Gràcia Pañella

Francesc Ruscalleda Lafuerza

Francesc Ruscalleda Lafuerza

Arquitecte municipal a Vilafranca del Penedès. Constructiu. Resolutiu. Mesurat. Exigent. Involucrat activament en accions de participació ciutadana de la nostra vila. Actualment membre del Consell assessor de Territori i Sostenibilitat de Sitges.

Helena Duarte Avanzato

Helena Duarte Avanzato

Estudiant de dret i opositora. Participa a Sitges en Comú i ha format part de l’espai de debat municipalista. Feminista. Vol donar veu a aquells que no la tenen. Pensa que la igualtat entre dones i homes és possible i cada cop està més a prop.

Lourdes Castro Benaiges

Lourdes Castro Benaiges

Tecnica de laboratori al Clilab Hospital de Vilafranca. Feminista i amant de la natura. Membre de l’equip noiesrunnersitges.

Mauricio Tamayo Montoya

Mauricio Tamayo Montoya

Immigrant, estudiant de Dret i de català, lluitador i activista social, participant de la Plataforma per la reapertura del CAP Sitges i membre de Sitges en Comú i Catalunya en Comú.

Clelia Sassatelli

Clelia Sassatelli

Llicenciada en psicologia i psicoanalista. Professora universitària a la UNaM d’Argentina i col·laboradora a la UOC. Implemento programes d’inserció sociolaboral amb col·lectius en situacions de vulnerabilitat des del cooperativisme. Milito a l’assemblea feminista NO em toquis la Tecla. Considero els vincles humans de proximitat l’espai de construcció col·lectiu, per això participo de Guanyem Sitges.

Josep Maria Tubau Llorià

Andrea Alcázar Paredes

Àngel Campillo Aparicio

Sheila Waldeck Garforth

Carlos Sola Domínguez

Montserrat Esquerda Bosch

Albert Corominas Tarruella

Cristina Farré Agustín

Ricard Vicentea Arnau

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!